IMAGINI: Strada Cicoarei, blocată de un izvor îngheţat. Cum arată drumul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IMAGINI: Strada Cicoarei, blocată de un izvor îngheţat. Cum arată drumul

GALERIE
Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (1)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (2)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (3)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (4)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (5)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (6)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (7)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (8)Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (9)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (1)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (2)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (3)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (4)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (5)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (6)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (7)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (8)
 • Gropi gheata, foto Ciprian Coldovan (9)
- +

Ambulanţa şi pompierii ar rămâne blocate pe strada Cicoarei din Iaşi în cazul unei solicitări. Din cauza gerului, un izvor ce tâşneşte exact pe o porţiune de drum împiedică accesul maşinilor în cartierul Apărătorii Patriei. Iată mesajul integral însoțit de imagini primit pe adresa redacției de la Ciprian Coldovan:

"Locuitorii de pe strada Cicoarei au parte din nou de probleme odată cu venirea gerului. De mai bine de 15 ani, autorităţile nu au luat nicio măsură pe porţiunea de drum care se îngustează, inainte de intrarea în cartierul Apărătorii Patriei. Singura "măsură", de altfel de lăudat, a fost aceea de a pune piatră peste gropile formate odată cu trecerea anilor. Locuitorii din zonă se plâng din cauza unui izvor dar şi a apei menajere deversată de locuitorii care au casele mai sus de porţiunea de drum.

După ce temperaturile au scăzut sub 0 grade, apa a îngheţat, astfel că s-au format mormane de gheaţă şi gropi. De când porţiunea este acoperită de gheaţă, mai multe maşini au rămas împotmolite, oamenii din zonă fiind deranjaţi de zgomotul automobilelor care încearcă să parcurgă drumul fără succes. "Am rămas blocat după miezul nopţii cu maşina, după ce am adus un client în zonă. De acum nu mai inaintez după vechea şcoală. Este incredibil ce se întâmplă. În urma manevrelor, era cât pe ce să ajung cu maşina în şanţul destul de mare", a spus un taximetrist.

Nici maşinile de salvare nu înaintează spre cartierul Apărătorii Patriei, în cazul unei urgenţe ambulanţa venind doar până la şcoala veche. "Plătim impozite degeaba! Ne este frică să ieşim din casă! Pe aici trec maşini mari încărcate cu lemne ce riscă să alunece în şanţul abrupt. Au mai alunecat maşinile aici. Apoi, toată piatra cade şi astupă şanţurile, iar când plouă ne inundă curţile. Asta se întâmplă în oraşul european Iaşi din cauza lipsei de interes a autorităţilor. Noaptea trecută nu am dormit deloc. Au rămas blocate vreo două maşini", s-a plâns o femeie ce locuieşte în apropierea malului cu probleme.

Până când Primăria Iaşi va găsi o soluţie, porţiunea de drum îngustată de pe strada Cicoarei rămâne impracticabilă şi chiar periculoasă. Şoferii ar trebui să fie avertizaţi măcar printr-un semn de circulaţie, pentru a folosi singura rută ocolitoare, prin dreptul Ştrandului Municipal. Şi acolo, un "Dorel" care şi-a tras curent electric a aruncat pământul peste drumul pietruit. Aşa se face că lipsa de educaţie şi nesimţirea unora este suportată de toată lumea".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Judeţul furat

Cătălin ONOFREI

Judeţul furat

Naţiunea română va rămâne doar un vis.

Filmuletul zilei

opinii

„Nimicul nimicniceşte”

Briscan ZARA

„Nimicul nimicniceşte”

... contaminează totul în jur ca un măr stricat, poate face ca albul să pară negru şi invers, susul să pară jos, iar când se ajunge acolo se instalează absurdul şi anarhia.

Maia şi de la capăt

Mihai DORIN

Maia şi de la capăt

Dacă Basarabia se va salva, istoria va consemna că o femeie a încercat să convoce energiile neîntinate ale poporului, dar nu a reuşit să învingă oculta celor care vor să ţină ţara „între lumi”, din raţiuni exterioare (ruseşti) şi din mediocritate, fie că a reuşit să pună ţara pe calea europeană, singura care o poate lecui de fantasma Rusiei. 

Sus Şora, jos Cioran

Nichita DANILOV

Sus Şora, jos Cioran

Un lucru nu-i este limpede: nu te poţi învârti la infinit în jurul propriului tău paradox. Existenţa aceasta, ca un amurg de cenuşă, ce se varsă peste capul lui Demiurg. Apoi această veşnică demenţă a lui Dumnezeu. Scleroza creaţiei. Lumea privită prin răgetul unui porc. E suficient să-i citeşti o carte, ca să cunoşti conţinutul tuturor celorlalte.

pulspulspuls

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

A venit Mişu de la Bucureşti să dreagă busuiocul la partidoi

Fraţilor, e foiala de pe lume, nu alta: cică la partidoiul ieşean se fac calcule şi strategii pe masa electorală, mai ales acuma cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, când, zic cunoscătorii, sau cei cu capul mai pe umeri, este nevoie de un sprint pe judeţ. 

Caricatura zilei

AFTER ILL

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.