anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

IMAGINI: Sute de concurenţi de toate vârstele la primul semimaraton din Iaşi

GALERIE
semimaraton
 • semimaraton
- +

Sute de ieşeni au alergat ieri în scop caritabil. Cursa a fost organizată de cele patru cluburi Rotary din Iaşi pentru a sprijini obţinerea de fonduri destinate programului Asociaţiei Pro Ruralis.

Sute de ieşeni de toate vârstele s-au întrecut ieri în prima cursă organizată vreodată la Iaşi de semimaraton. Întrecerile sportive au început de la prima oră a dimineţii, iar concurenţii s-au bucurat de vremea caldă şi frumoasă de afară şi de bucuria şi uralele ieşenilor veniţi să-i încurajeze. Cursa a fost organizată de către cele patru cluburi Rotary din Iaşi (Rotary Club Iaşi Copou, Rotary Club Iaşi, Rotary Club Iaşi 2000 şi Rotary Club Curtea Domneas­că) pentru a sprijini obţinerea de burse pentru copiii incluşi în programul Pro Ruralis.

GALERIE FOTO I

Aceasta a avut loc pe o distanţă de 21,5 kilometri, fiind destinată atât sportivilor cu experienţă în cursele de fond, cât şi amatorilor, fiind segmentată în trei curse distincte: semimaraton individual (21,095 ki­lo­metri), semimaraton ştafetă (4x5,28 kilometri), cros (10,7 kilometri) şi cursa populară, (2,5 kilometri). O prezenţă semnificativă a fost cea a copiilor de toate vârstele care au participat la cursa populară.

GALERIE FOTO II

Întrecerea a început din faţa Palatului Culturii şi s-a desfăşurat pe traseul strada Anastasie Panu, Elena Doamna, şoseaua Păcurari, cu întoarcere la sensul giratoriu din Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, str. Gavriil Muzi­ces­cu, strada Arcu, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, având linia de sosire la Palatul Culturii.

GALERIE FOTO III

„Ideea organizării unui semimaraton, competiţie sportivă care supune concurenţii unui efort fizic şi psihic deosebit, s-a născut din asocierea imaginii maratonistului epuziat cu cea a luptei unui copil, fără resurse materiale sau financiare, pentru a finaliza studiile. Semimaratonul Iaşi 2015 este o competiţie sportivă caritabilă ce susţine cauza Asociaţiei Pro Ruralis din Iaşi. Fiecare kilometru alergat la Semimaraton poate însemna încă o zi la şcoală pentru un copil din mediul rural“, au precizat organizatorii.

Cel mai bun timp la cursa lungă, de semimaraton, l-a avut ieşeanul Cătălin Atănăsoaei, 22 de ani, legitimat la clubul sportiv Arena Bacău.

„Ziarul de Iaşi“ este iniţiatorul proiectului „Burse pentru elevii din mediul rural“. Cu sprijinul donatorilor, Asociaţia Proruralis din Iaşi, condusă de profesorul Victor Geangălău, ajută peste 100 de copii cu coeficient de inteligenţă superior, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani, care provin din familii defavorizate, să înveţe la licee de elită din Iaşi.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.