Îmbulzeala de pe lume pentru a prinde un post de polițist în România. Cea mai mare concurență din 1989 încoace
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Îmbulzeala de pe lume pentru a prinde un post de polițist în România. Cea mai mare concurență din 1989 încoace

GALERIE
politisti
  • politisti
- +

Școlile de polițiști din țară se confruntă cu o concurență acerbă pe locurile scoase la concurs, cea mai mare de după Revoluție. Candidații înscriși au și 40 sau chiar 50 de ani, în condițiile în care polițiștii ies la pensie și la 45 de ani.

 

Sute de români au depus acte în fiecare județ pentru locurile scoase la concurs la școlile de polițiști, iar oficialii vorbesc deja despre cea mai mare concurență de după Revoluție, scrie Monitorul de Suceava.

Numai în Suceava s-au înscris în concurs 383 de candidați, numărul foarte mare fiind explicat și prin faptul că nu mai există limită de vârstă.

”Cererea de la Suceava este foarte mare, ca de obicei, însă în general interesul este ridicat în toată țara din semnalele pe care le am de la colegi. Ne așteptăm la cea mai mare concurență pentru un loc la școala de agenți de poliție de după Revoluție. Le urăm succes tuturor candidaților. Până la examenul final aceștia au de trecut prin examinarea fizică și psihologică, care va mai tria dintre candidații care vor ajunge la examenul de cunoștințe, care acum, din cauza pandemiei, nu se va mai da la școli, ci în fiecare județ în parte”, a declarat Marius Ciotău, președintele Corpului Național al Polițiștilor, organizația Suceava.Numărul mare de candidați se explică în parte și prin faptul că nu mai există limită de vârstă, care a fost scoasă pentru că a fost considerată discriminatorie.

Câte locuri sunt scoase la concurs

Așa se face că printre cei înscriși sunt suceveni care au peste 40 de ani, unul fiind născut în 1970, deci în vârstă de 50 de ani.
Toți au avut dreptul de a depune dosarul, dar pot ajunge la examinarea finală doar dacă trec de proba fizică.

Cifra de școlarizare cuprinde 1.283 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 200 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca și 220 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

Calendarul admiterii este următorul: depunerea cererilor de înscriere la unitățile de recrutare 15-28.02.2021, evaluarea psihologică până la 08.03.2021, depunerea documentelor solicitate până la 10.03.2021, proba de evaluare a performanțelor fizice 18-24.03.2021 (pe centre zonale de selecție), susținerea probei de verificare a cunoștințelor 27.03.2021 (la unitățile de selecție), examinarea medicală 29.03 - 16.04.2021, afișarea rezultatelor finale 17.04.2021.

Sursa: Monitorul de Suceava

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.