IMM-urile primesc facilităţi la închirierea de birouri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

IMM-urile primesc facilităţi la închirierea de birouri

GALERIE
spatii-birouri
  • spatii-birouri
- +

Firmele mici şi mijlocii pot beneficia de o serie de facilităţi la închirierea spaţiilor din birouri în clădirile realizate cu finanţare europeană, în prezent în Bucureşti cinci clădiri de birouri având disponibile la închiriere sau pre-închiriere astfel de spaţii, potrivit Esop Consulting.

Dezvoltarea proiectelor este susţinută prin programul Axa prioritară 4 “Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, iar proprietarii trebuie să aloce o anumită cotă din spaţiile de birouri rezultate pentru realizarea de incubatoare de afaceri, respectiv să fie închiriate numai pentru companiile mici şi mijlocii, inclusiv către start-up-uri. “În Bucureşti, în perioada 2011-2012 au fost avizate iniţial şapte proiecte, cu suprafeţe începând de la aproximativ 1.800 mp până la 15.000 mp. Dintre acestea doar cinci au rămas în implementare, finanţarea unuia dintre proiecte fiind reziliată şi un proiect fiind în stand-by. În acest an se finalizează primele trei centre de afaceri de acest tip, primele contracte de închiriere pentru IMM-uri fiind semnate încă de la sfârşitul anului trecut”, se arată într-un comunicat al firmei de consultanţă imobiliară, activă pe piaţa închirierii de spaţii de birouri pentru companiile medii. Unul dintre proiectele care va fi lansat în acest an este CSDA Siriului, în care cota de spaţii cu facilităţi pentru IMM-uri a fost deja închiriată, cu două luni înainte de recepţia clădirii. Proiectul este situat în zona Aviaţiei, în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Al doilea proiect, West Gate, are disponibili pentru IMM-uri circa 5.000 metri pătraţi. Spaţiile destinate IMM-urilor sunt disponibile imediat, clădirea fiind finalizată la începutul acestui an.  West Gate este un important business park situat în zona Militari, lângă staţia de metrou Păcii, reunind nouă imobile de birouri, de aproximativ 15.000 mp fiecare şi patru blocuri de locuinţe. Complexul este dezvoltat de omul de afaceri Liviu Tudor. Al treilea proiect, cu o suprafaţă închiriabilă mai mică, de 2.350 mp, este în curs de construcţie în zona Unirii-Calea Călăraşilor, urmând să fie dat în folosinţă la sfârşitul anului 2013. Celelalte două proiecte de birouri care includ şi spaţii disponibile pentru IMM-uri se află în zonele Mihai Bravu şi Floreasca.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.