anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Advertorial

Importanța Auzului

GALERIE
clarfon
 • clarfon
- +

Alarma telefonului care ne trezește în fiecare dimineață, melodia preferată care ne schimbă starea de spirit, conversațiile cu prietenii sau bâzâitul unui țânțar, toate aceste sunete sunt mereu prezente în viața noastră. Auzul este unul dintre cele mai importante simțuri pe care le avem și trebuie să il apreciem la adevărata lui valoare.

Nina Scopos  audioprotezist  Clarfon SA,  ne răspunde la câteva întrebări despre importanța auzului.

Ce înseamnă hipoacuzia și cum o putem depista?

Pierderea auzului  ce are diferite grade se numește hipoacuzie și ne poate afecta viața socială, starea pshihică, poate induce izolare față de semenii nostri, poate declanșa depresie și ne poate ingreuna efectuarea  activităților zilnice. O persoana care aude este mai fericită, mai adaptată la mediul social, mai activă. Depistarea hipoacuziei se face prin audiogramă- testarea auzului cu un audiometru. În ultimii ani, Clarfon s-a implicat activ în campanii sociale de conștientizare a importanței auzului oferind tuturor posibilitatea de EVALUARE sau TESTARE GRATUITĂ a auzului.

Care este media de vârstă a pacienților care prezintă hipoacuzie și care sunt factorii care duc la scăderea auzului?

Din pacate, în decursul anilor s-a constatat o scădere a mediei de vârstă a pacienților care sunt depistați cu pierdere auditivă ireversibilă. Dacă în trecut hipoacuzia era privită ca o afecțiune a bătrâneții, din ce în ce mai multe persoane tinere încep să aibă probleme de auz. Factori precum stresul, unele antibiotice luate fără indicația medicului, purtarea căștilor pentru muzică și pentru  conversațiile la telefon fac ca hipoacuzia să apară la populația din ce în ce mai tânără. Iar atunci când vorbim despre o hipoacuzie permanentă, reabilitarea acesteia implică purtarea de aparate auditive.

Cum ne putem proteja auzul?

Când e vorba de zgomot, trei lucruri sunt importante: cât de tare, cât de mult și cât de aproape. Păstrați volumul muzicii la un nivel rezonabil, mai ales în cazul în care folosiți căști. Fă o pauză de câte cinci minute la fiecare oră de ascultat muzică, pentru a permite urechilor să se refacă. Dacă remarcați că simțul auditiv vă este slăbit, mergeți cât mai repede la ORL. Orice întârziere poate agrava situația și poate duce chiar la pierderea totală a auzului. Trebuie, de asemenea, să consultati medicul ORL/audiologul dacă sunteti supus zilnic poluării fonice, ca de exemplu în cazul în care lucrati într-o fabrică sau într-un aeroport.

Dacă pacientul dorește să achizioneze un aparat auditiv ce facilități acordă Clarfon?

În primul rand, menționez că aparatele autive din portofoliul Clarfon sunt aparate auditive performante, produse în Germania, Canada și Elveția. Aceste aparate au un soft special creat pentru recuperarea hipoacuziei.

Facilitatea pe care o acordăm pacienților nostri este faptul că pot proba aparatul auditiv pe care doresc să îl achiziționeze  acasă, într-un mediu familiar, timp de 2 săptămâni, iar totul este GRATUIT. În cazul achiziționării oricărui aparat auditiv, Clarfon oferă cel mai avantajos sistem de rate de pe piață, fără dobândă și fără girant, promoții lunare și contract cu CAS.

Vă așteptăm în cabinetul Clarfon din Bld. Carol I, nr.3,et.1, cladirea Copou Business Center, tel.0731.600.002 pentru a vă testa auzul și pentru a beneficia de oferta Clarfon din luna mai: GRATUIT baterii pentru 1 an acelor pacienți care iși achiziționează aparate auditive.

www.clarfon.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X