Importantă conferință despre rolul arhitecturii în transformarea orașelor, la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Importantă conferință despre rolul arhitecturii în transformarea orașelor, la Iași

GALERIE
SHARE TALKS IASI (1)
  • SHARE TALKS IASI (1)
- +

Ieșenii sunt invitați la o conferință - dezbatere despre rolul arhitecturii în transformarea orașelor pe 15 noiembrie în Sala Vivaldi de la Palas Congress Hall, de la ora 11:00.

SHARE Architects începe, la Iași, seria conferințelor ce se vor desfășura în 2020 în 15 orașe europene. Cinci arhitecți cu puternică personalitate arhitecturală vor prezenta exemple de arhitectură, concepte și experiențe personale și vor contribui cu viziunea proprie la subiectele supuse dezbaterii: Care este rolul arhitectului și arhitecturii în evoluția orașelor? Care e cel mai mare pericol pentru viitorul arhitecturii? Există suficient angajament, cunoștințele și puterea de a transforma orașele pentru un viitor sustenabil?

Conferința este deschisă publicului larg, participarea este gratuită în baza înregistrării prealabile.

Participanți:

Sanjay PURI - Fondator, Sanjay Puri Architects - INDIA

Speaker și membru în juriile a numeroase concursuri de arhitectură, inclusiv The Leading European Architects Forum, The World Architecture Festival & The Perspective PLAN și evenimente de arhitectură la Londra, Amsterdam, Bologna, Milano, Veneția, Barcelona, Singapore, Berlin și Belgrade.

Kerem YAZGAN - Fondator Yazgan Design Architecture – Turcia

In ultimii 16 ani, Yazgan Design Architecture a fost publicat de presa de specialitate din 19 țări și a fost premiat cu  89 de premii naționale și internaționale pentru design. A proiectat peste  8.000.000 metri pătrați pentru proiecte localizate în Turcia și în multe alte țări.

Pepe GASCON - Principal and lead architect , Pepe Gascón Arquitectura, Spania

Birou spaniol creativ și inovativ, cu focus pe arhitectura și designul de interior, spații publice și peisagistică, premiat cu: Europe 40 under 40 Award, The International Architecture Award, The International Design Award, finalist la  LEAF Awards și FAD Awards.

Vlad Țenu - lead architect, AHMM, Marea Britanie

Vlad Țenu este arhitect român stabilit la Londra. A studiat arhitectura în Iasi, Lisabona și Londra la Bartlett UCL. De la proiectarea arhitecturală la instalații de artă și de la cercetarea în proiectare la predare, activitatea trans-disciplinară a lui Vlad implică o cercetare explorativă continuă.O parte din experimentele sale de cercetare inspirate din natură sunt materializate în sisteme modulare, instalații de artă și mai recent, haine sculpturale.

Matei Bogoescu - Partener senior, 4B-arhitectura, România

Matei BOGOESCU deține un master în arte (specializarea arhitectură) de la Accademia di Architettura Mendrisio (Elveția) și un master post-universitar în științe (specializarea Urbanism) de la Universitatea Tehnică din Delft (Olanda). Este partener senior în cadrul firmei 4B - arhitectura și membru fondator al asociației BAZA - deschidem orașul. Portofoliul său cuprinde o amplă varietate de lucrări, de la scara obiectului la cea a orașului, de la scenografie la planuri urbanistice complexe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.