Importanța utilizării materialelor și finisajelor calitative (P)

joi, 03 august 2023, 07:36
3 MIN
 Importanța utilizării materialelor și finisajelor calitative (P)

Într-o piață imobiliară competitivă, dezvoltatorii recunosc importanța utilizării materialelor și finisajelor de calitate în construcția și designul ansamblurilor rezidențiale în general și a fiecărui apartament în particular. O abordare atentă față de selecția materialelor și finisajelor nu doar îmbunătățește aspectul și estetica unei proprietăți, ci aduce și o serie de beneficii practice și economice. Acest articol explorează motivele pentru care noi, cei de la complexul rezidențial Royal Town, utilizăm materiale și finisajele de calitate în dezvoltarea proiectului nostru imobiliar.

Utilizarea materialelor și finisajelor de calitate conferă imobilelor, dar și apartamentelor un aspect rafinat și elegant. Noi le folosim și pentru a crea o primă impresie pozitivă, atât pentru clienții potențiali, cât și pentru vizitatori. Materialele și finisajele de înaltă calitate transmit un mesaj de profesionalism, atenție la detalii și pasiune pentru calitate, ceea ce reflectă valorile care ne definesc.

Prima impresie contează, dar un avantaj major al utilizării materialelor și finisajelor de calitate în construcție este durabilitatea lor sporită. Atunci când se folosesc materiale de calitate inferioară, apartamentele pot suferi deteriorări premature, necesitând reparații costisitoare în timp. Utilizarea materialelor și finisajelor de calitate asigură rezistența și durabilitatea structurii și a suprafețelor reducând necesitatea de intervenții ulterioare și economisind timp și bani pe termen lung.

Un alt aspect important al utilizării materialelor și finisajelor de calitate este creșterea valorii proprietății. Apartamentele construite și finisate cu materiale de înaltă calitate sunt mai căutate pe piață și se (re)vând sau se închiriază mai repede. Trebuie să amintim aici faptul că pereții interiori dintre apartamente au 15 cm grosime, cei exteriori având 25 cm grosime și sunt realizați din cărămidă Porotherm. Prin investiția în materiale și finisaje superioare adăugăm valoare fiecărui apartament și generând un randament mai mare în cazul revânzării sau închirierii.

Utilizarea unor materiale și finisaje superioare poate contribui și la îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor. Izolația și materialele termoizolante de calitate, tâmplăria de calitate pot reduce pierderile de căldură și contribuie la menținerea unei temperaturi confortabile în interior, reducând astfel costurile de încălzire și răcire. De exemplu, noi am ales pentru ansamblul nostru tâmplăria exterioară din PVC SCHUCO și QFORT varianta Premium Plus (82 mm, 7 camere profil, cu 3 chedere, sticlă 6s). De asemenea, materialele sustenabile pe care le folosim în construcție sporesc profilul verde și ecologic al blocurilor: tencuială decorativă ecologică fără solvenți, glet de nivelare și finisare Knauf, vată bazaltică cu grosimea de 10 cm, sistem de iluminat exterior cu led.

Calitatea materialelor și ale finisajelor înseamnă, în general, că apartamentele vor avea nevoie de mai puțină întreținere pe termen lung. Acest lucru se traduce în costuri mai reduse pentru reparații și înlocuiri, ceea ce poate reprezenta o economie semnificativă pentru proprietari.

Utilizarea materialelor și finisajelor de calitate în construcția și designul imobiliar aduce o serie de beneficii semnificative, atât din punct de vedere estetic, cât și practic și economic. Acestea pot îmbunătăți aspectul și impresia generală a proprietății, pot spori durabilitatea și rezistența acesteia, pot adăuga valoare proprietății și pot contribui la eficiența energetică și sustenabilitatea imobilului. Toate apartamentele din Royal Town au uși din lemn, cu toc reglabil (nuanțe diferite), pardoseli placate cu marmură și parchet cu geosimea de 10 mm, dar și obiecte sanitare încastrate și suspendate Villeroy & Boch și robineți Grohe.

Situat într-o zonă selectă a Iașului, ansamblu rezidențial Royal Town completează eleganța boemă a Copoului cu mulțumirea de a te simți confortabil „acasă”. Susținem investițiile inteligente pe termen lung, bazate pe responsabilitatea calității și pe rafinamentul frumuseții arhitecturale.

Comentarii