Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Impotența și infertilitatea: simptome și tratamente

GALERIE
1
  • 1
- +

Acestea sunt subiecte dificile pentru orice bărbat, însă este necesar să fii mereu informat despre ele. Din păcate, peste o treime din bărbații trecuți de 40 de ani din România suferă de disfuncții erectile (sau impotență), respectiv de infertilitate. Să vedem ce trebuie să știm despre aceste impotență și infertilitate și cum le tratăm.

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât șansele de a dezvolta atât impotență cât și infertilitate, sunt din ce în ce mai mari. Bineînțeles, totul depinde de stilul de viață cât și de eventualele afecțiuni fizice sau emoționale care ne-au influențat sănătatea pe parcursul vieții.

Impotența la bărbați: cum se manifestă și cum o tratezi

Impotența sau disfuncția erectilă este incapacitatea bărbatului de a obține sau menține o erecție. Atunci când îți afectează fiecare act sexual, timp de mai bine de 3 luni consecutiv, e semn că trebuie să iei măsuri, întrucât nu este doar „o fază” prin care treci. În funcție de cauze, trebuie identificate și tratamentele.

Impotența poate avea atât cauze psihologice, cât și fizice. Astfel, pornind de la aceste cauze, există trei tipuri de impotență la bărbați:

  • Primară: apare doar din motive emoționale (anxietate, depresie, stres, oboseală cronică, lipsa încrederii în propriile puteri sau propria sexualitate, lipsa libidoului, monotonia în cuplu etc). Nu necesită tratament medical invaziv, ci doar psihologic, în cazuri grave.
  • Mixtă: apare atât din motive emoționale cât și fizice (diabet zaharat, afecțiuni renale, consum exagerat de tutun și alcool sau substanțe ce pot dăuna organismului, stil de viață haotic, sedentar, medicamente precum antidepresivele, antihipertensivele și antiepilepticele, afecțiuni cardiovasculare, probleme cu circulația sângelui, probleme urologice, endocrine, obezitate sau greutate peste medie, înaintarea în vârstă etc).
  • Situațională: apare, de regulă, din motive emoționale, însă poate fi și din cauze fizice de scurtă durată. Este cea mai ușoară formă și nu necesită tratament medical, ci doar suplimente alimentare pe bază de plante, dintr-un mix natural afrodisiac. De exemplu, un astfel de produs este Pops - pastile pentru potență maximă. Citește aici mai multe păreri Pops.

Indiferent de cauză, simptomele sunt aceleași. Este vorba de probleme de erecție, de orice natură: fie nu se poate obține erecția, fie se pierde erecția rapid. Cu alte cuvinte, chiar și în momentele în care de regulă erecția apărea ușor, în cazul impotenței, aceasta întârzie să apară sau nu mai vine deloc. Alte posibile simptome sunt ejacularea precoce, lipsa libidoului sau cantitatea redusă de spermă. Despre toate acestea se poate discuta cu medicul urolog, care va lămuri fiecare aspect și va recomanda tratamentul adecvat. Cele mai neinvazive tratamente sunt pe bază de suplimente alimentare. Discută cu medicul și el îți va recomanda cele mai bune pastile de potență, pe bază de ingrediente naturale.

Infertilitatea masculină: simptome și tratamente

În cazul infertilității, cauzele pot fi similare ca la impotență. Însă, cele două afecțiuni nu sunt dependente una de cealaltă. Un bărbat poate fi infertil, chiar dacă nu are probleme cu potența.

Principalul simptom al infertilității la bărbați este incapacitatea de a lăsa partenera însărcinată. Alte simpome pot fi: lipsa sau cantitatea redusă a spermatozoizilor în lichidul seminal ejaculat sau cantitatea redusă de spermă obținută la ejaculare. Toate acestea pot fi identificate în urma unei spermograme, care este o analiză de laborator.

Tratamentele pentru infertilitate masculină pot fi atât pe bază de suplimente alimentare cât și medicamente eliberate cu prescripție. În funcție de rezultatele obținute de la analize, se poate găsi tratamentul adecvat.

Factorii de risc pentru infertilitate sunt: vârsta (la bărbați fertilitatea scade brusc după 40 de ani), fumatul sau alcoolul excesiv, stil de viață sedentar și surplusul de greutate, anumite medicamente și expunerea la toxine.

Cele mai neinvazive metode pentru tratarea infertilității sunt suplimentele alimentare, vitaminele și mineralele, stilul de viață sănătos și mișcarea. Acestea sunt recomandările pentru orice bărbat care-și dorește o viață sexuală normală, dar și o familie fericită și sănătoasă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri