Impresionantă achiziţie de aparatură medicală la Institutul Inimii din Copou
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

IBCV cumpără aparatură specifică în valoare de 13,5 milioane de lei

Impresionantă achiziţie de aparatură medicală la Institutul Inimii din Copou

GALERIE
IBCV_Iasi
  • IBCV_Iasi
- +

Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I. M. Georgescu“ (IBCV) Iaşi achiziţionează aparatură medicală pentru asigurarea condiţiilor de redeschidere în urma incendiului care a avut loc în luna aprilie 2018. Este vorba de o licitaţie lansată pentru semnarea unui contract cadru pe următorii 2 ani, pentru a putea achiziţiona mai multe echipamente medicale performante.

Spre exemplu, unitatea medicală vrea să achiziţioneze un ecocardiograf ultraperformant cu opt sonde, cu o valoare estimată de peste 1 milion de euro, aproximativ 5,4 milioane de lei, fără TVA. Un alt ecograf performant cu aplicaţii cardiovasculare ar urma să coste circa 3,8 milioane de lei, în timp ce un ecograf portabil multidisciplinar are costuri de 2,65 milioane de lei. În total, spitalul îşi propune să cheltuiască maximum 13,6 milioane de lei, în special destinaţi aparaturilor medicale menţionate anterior.

Pe lângă acestea, pe lista de achiziţii de la IBCV se mai numără şi un electrocardiograf 12 canale, cu valoarea estimată la 265.000 de lei, analizor de gaze sanguine, 546.000 de lei, un alt tip de analizor de gaze sanguine - 108.000 de lei, echipament automat de coagulare tip POC - 416.942 de lei, cât şi un aparat mobil pentru managementul heparinoterapiei, monitorizarea coagulării, şi a altor parametri necesari pe timpul circulaţiei extracorporeale - 436.600 de lei.

Achiziţia a fost împărţită în opt loturi, ofertele pot fi depuse până la data de 20 octombrie, atunci când vor fi şi deschise ofertele în SEAP.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.