#Impreună (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

#Impreună (P)

GALERIE
impreuna radu prisacaru
 • impreuna radu prisacaru
- +

Am uitat oare ce înseamnă Omenia?! Am uitat oare că fiecare dintre noi este liber să aleagă? Că trebuie să respectăm această alegere.
De câteva săptămâni asistăm la Dezumanizarea societății romanești. S-au creat doua tabere: Vaccinați vs NeVaccinati.

Am mai trăit acest eveniment in Marea Britanie, legat de BREXIT. Prăpastia săpată în societatea britanică nu s-a închis nici acum, după mulți ani.

Chiar și astăzi, pro-europenii dau vina pe separatiști pentru rezultatele proaste ale procesului numit BREXIT. Cred că va dura o generație, pană când lucrurile se vor aranja.

Îmi este frică, că prăpastia care se creează astăzi in societatea românească va dura mulți ani, cel puțin atât timp cat vom trăi in pandemie.

Ne radicalizăm pe zi ce trece. Această prăpastie se adâncește între prieteni, rude, parteneri de afaceri, soți, colegi și se pare că nu are sfârșit.

Este momentul să ne oprim o clipă, să observăm cât de toxica este această cearta din care nu există câștigători. Vaccinații au dreptatea lor, NeVaccinații au si ei dreptatea lor, pentru că au puncte de vedere, perspective diferite. Trebuie sa păstram dreptul liber al oamenilor de a se vaccina, cum cei care aleg sa nu o facă au acest drept. Trebuie să păstrăm dreptul statului de a ii proteja pe bolnavii aflați în Spitale, inclusiv dreptul de a de impune restricții.

Toți avem dreptate în felul nostru.

Trebuie sa înțelegem că prin aceasta criză vom trece #Impreună. Vom trăi în aceasta tară și după această pandemie tot #Impreună. Criza medicală, economică si socială va trece iar noi vom rămâne #Impreună. Trebuie să reînvățăm ce înseamnă Omenia. Sa acceptăm părerea celuilalt chiar daca nu ne convine. Să nu luăm hotărâri dramatice care să ne izoleze unii de ceilalți.

Cred că Vaccinarea garantează oprirea pandemiei. Eu m-am vaccinat. Dar, ce se întâmplă dacă peste câțiva ani, se va dovedi că a fost o măsură greșită? Orice scindare va fi greu de remediat. Haideți să susținem măsuri care oferă deopotrivă celor Vaccinați, cat și celor NeVaccinați, condiții de viață decente.

Doar #Impreună vom salva ce avem mai de preț în noi, Sufletele noastre. Istoria ne arată că viața oferă fiecărei generații o piatră de încercare, unele au avut chiar mai multe. Piatra noastră este această Pandemie.

Haideți să schimbăm calea pe care mergem acum.

Iubirea față de aproapele nostru, respectul, toleranta ne vor aduce #Impreună.  

Statul impune o serie de măsuri. Cred ca Certificatul Verde poate fi o soluție echilibrata. Haideți să susținem aceste masuri echilibrate, decente, luate in așa fel încât să stopeze pandemia, însă să nu faciliteze scindarea.

Vă chem pe toți dragii mei Romani, să lăsăm deoparte animozitățile și să cream #Impreuna un viitor pentru Romania și pentru Europa.

Vă chem să facem ceea ce nu au reușit să facă Statul, instituțiile sale (Armata) sau Biserica.

Există o a 3a cale. Plina de Iubire,  Omenie și Respect. Haideți să scoatem ceea ce este mai bun din noi.

Vă invit pe toți cei care simțiți că ar trebui să promovam acest concept pe Grupul de Facebook https://www.facebook.com/groups/hastagimpreuna.

Invitați prietenii voștri. Să arătăm tuturor cât suntem de mulți cei care gândim astfel. Să arătăm tuturor europenilor și intregii lumi ce inseamnă să fii român.

Radu Prisacaru - Consilier de Dezvoltare Personală & Coach - www.raduprisacaru.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X