anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

#Impreună (P)

GALERIE
impreuna radu prisacaru
 • impreuna radu prisacaru
- +

Am uitat oare ce înseamnă Omenia?! Am uitat oare că fiecare dintre noi este liber să aleagă? Că trebuie să respectăm această alegere.
De câteva săptămâni asistăm la Dezumanizarea societății romanești. S-au creat doua tabere: Vaccinați vs NeVaccinati.

Am mai trăit acest eveniment in Marea Britanie, legat de BREXIT. Prăpastia săpată în societatea britanică nu s-a închis nici acum, după mulți ani.

Chiar și astăzi, pro-europenii dau vina pe separatiști pentru rezultatele proaste ale procesului numit BREXIT. Cred că va dura o generație, pană când lucrurile se vor aranja.

Îmi este frică, că prăpastia care se creează astăzi in societatea românească va dura mulți ani, cel puțin atât timp cat vom trăi in pandemie.

Ne radicalizăm pe zi ce trece. Această prăpastie se adâncește între prieteni, rude, parteneri de afaceri, soți, colegi și se pare că nu are sfârșit.

Este momentul să ne oprim o clipă, să observăm cât de toxica este această cearta din care nu există câștigători. Vaccinații au dreptatea lor, NeVaccinații au si ei dreptatea lor, pentru că au puncte de vedere, perspective diferite. Trebuie sa păstram dreptul liber al oamenilor de a se vaccina, cum cei care aleg sa nu o facă au acest drept. Trebuie să păstrăm dreptul statului de a ii proteja pe bolnavii aflați în Spitale, inclusiv dreptul de a de impune restricții.

Toți avem dreptate în felul nostru.

Trebuie sa înțelegem că prin aceasta criză vom trece #Impreună. Vom trăi în aceasta tară și după această pandemie tot #Impreună. Criza medicală, economică si socială va trece iar noi vom rămâne #Impreună. Trebuie să reînvățăm ce înseamnă Omenia. Sa acceptăm părerea celuilalt chiar daca nu ne convine. Să nu luăm hotărâri dramatice care să ne izoleze unii de ceilalți.

Cred că Vaccinarea garantează oprirea pandemiei. Eu m-am vaccinat. Dar, ce se întâmplă dacă peste câțiva ani, se va dovedi că a fost o măsură greșită? Orice scindare va fi greu de remediat. Haideți să susținem măsuri care oferă deopotrivă celor Vaccinați, cat și celor NeVaccinați, condiții de viață decente.

Doar #Impreună vom salva ce avem mai de preț în noi, Sufletele noastre. Istoria ne arată că viața oferă fiecărei generații o piatră de încercare, unele au avut chiar mai multe. Piatra noastră este această Pandemie.

Haideți să schimbăm calea pe care mergem acum.

Iubirea față de aproapele nostru, respectul, toleranta ne vor aduce #Impreună.  

Statul impune o serie de măsuri. Cred ca Certificatul Verde poate fi o soluție echilibrata. Haideți să susținem aceste masuri echilibrate, decente, luate in așa fel încât să stopeze pandemia, însă să nu faciliteze scindarea.

Vă chem pe toți dragii mei Romani, să lăsăm deoparte animozitățile și să cream #Impreuna un viitor pentru Romania și pentru Europa.

Vă chem să facem ceea ce nu au reușit să facă Statul, instituțiile sale (Armata) sau Biserica.

Există o a 3a cale. Plina de Iubire,  Omenie și Respect. Haideți să scoatem ceea ce este mai bun din noi.

Vă invit pe toți cei care simțiți că ar trebui să promovam acest concept pe Grupul de Facebook https://www.facebook.com/groups/hastagimpreuna.

Invitați prietenii voștri. Să arătăm tuturor cât suntem de mulți cei care gândim astfel. Să arătăm tuturor europenilor și intregii lumi ce inseamnă să fii român.

Radu Prisacaru - Consilier de Dezvoltare Personală & Coach - www.raduprisacaru.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.