Împreună putem reconstrui România așa cum ar trebui să fie! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Împreună putem reconstrui România așa cum ar trebui să fie! (P)

GALERIE
Lansarea campaniei O padure cat o tara 06-03-2020 254
  • Lansarea campaniei O padure cat o tara 06-03-2020 254
- +

La 22 aprilie 2020 se împlinesc 50 de ani de la prima aniversare a Zilei Pământului, prilej prin care Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a ținut să transmită un mesaj de implicare civică pentru toți românii preocupați de temele de mediu de pe agenda publică:

” M-ați tot auzit repetând și nu mă voi opri până când nu voi reuși, căci, indiferent de funcția publică, de vârstă sau de statut social, filosofia mea de viață e simplă:

Protejarea mediului înseamnă asumarea unui stil de viață și stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm natura, să însănătoșim orașul și țara în care locuim!

Mii de specii de plante și animale dispar anual, iar conform estimărilor specialiștilor, până în 2050, oceanele și mările vor avea mai mult plastic decât pește!

Provocarea umanității pentru următoarele decenii este stoparea degradării Pământului!

Fără acțiuni concrete și urgente, creșterea rapidă și ineficientă a utilizării resurselor va continua să creeze presiuni asupra mediului.

Îmi doresc să depășim stadiul de a puncta doar simbolic și declarativ interesul pentru mediul înconjurător și să arătăm că #NouaNePasă.

Combaterea poluării, stoparea tăierilor ilegale, creșterea fondului forestier oprirea deșertificărilor, reciclarea selectivă a deșeurilor, sunt câteva măsuri care trebuie luate astăzi pentru a avea o țară sănătoasă mâine!

Tranziția către o economie circulară cu emisii reduse de carbon și transformarea economiei în limitele de care dispune planeta noastră este o provocare, dar în același timp poate furniza oportunități dacă reușim să trecem prin acest proces.

Am convingerea că împreună, prin puterea exemplului, prin eficientizarea instituțiilor statului și prin implicare civică putem repara ce s-a greșit și reconstrui România așa cum ar trebui să fie.

Investind în Mediu, investim în Viitor!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Când Iohannis va realiza că a pierdut definitiv partida s-ar putea să-i vină ideea să măsluiască din nou cărţile!

Filmuletul zilei

opinii

Regula numărul unu

Briscan ZARA

Regula numărul unu

Un şef ales politic nu va fi vreodată unul eficient. Interesele lui vor fi doar personale şi politice (a se citi „de clan”), iar modul lui de lucru cu străinii de partid va fi unul tipic: va ajuta pe unii sau pe alţii pentru a şi-i face apropiaţi şi loiali, iar restul, majoritatea adică, va fi complet neglijată. Şi istoria se repetă.

Sensul lui „To be continued”

Cristina DANILOV

Sensul lui „To be continued”

Ţi s-a întâmplat vreodată ca în timp ce încerci să adormi să te sâcâie insistent proiectul pe care nu ai reuşit să îl finalizezi la serviciu sau să ai în faţa ochiului minţii răzătoarea de legume electrică pe care o tot vezi la reclame şi pe care, din lipsă de timp, nu ai reuşit să o procuri? 

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

pulspulspuls

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

PULS

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

O veste neobişnuită şi străvezie ca figura unui strigoi, numai bună pentru sărbătoarea de astăzi, de Sf. Andrei, a venit ca un vârtej azi noapte, odată cu o rafală de vânt care s-a abătut pe strada din faţa redacţiei.

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.