anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Împreună putem reconstrui România așa cum ar trebui să fie! (P)

GALERIE
Lansarea campaniei O padure cat o tara 06-03-2020 254
  • Lansarea campaniei O padure cat o tara 06-03-2020 254
- +

La 22 aprilie 2020 se împlinesc 50 de ani de la prima aniversare a Zilei Pământului, prilej prin care Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a ținut să transmită un mesaj de implicare civică pentru toți românii preocupați de temele de mediu de pe agenda publică:

” M-ați tot auzit repetând și nu mă voi opri până când nu voi reuși, căci, indiferent de funcția publică, de vârstă sau de statut social, filosofia mea de viață e simplă:

Protejarea mediului înseamnă asumarea unui stil de viață și stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm natura, să însănătoșim orașul și țara în care locuim!

Mii de specii de plante și animale dispar anual, iar conform estimărilor specialiștilor, până în 2050, oceanele și mările vor avea mai mult plastic decât pește!

Provocarea umanității pentru următoarele decenii este stoparea degradării Pământului!

Fără acțiuni concrete și urgente, creșterea rapidă și ineficientă a utilizării resurselor va continua să creeze presiuni asupra mediului.

Îmi doresc să depășim stadiul de a puncta doar simbolic și declarativ interesul pentru mediul înconjurător și să arătăm că #NouaNePasă.

Combaterea poluării, stoparea tăierilor ilegale, creșterea fondului forestier oprirea deșertificărilor, reciclarea selectivă a deșeurilor, sunt câteva măsuri care trebuie luate astăzi pentru a avea o țară sănătoasă mâine!

Tranziția către o economie circulară cu emisii reduse de carbon și transformarea economiei în limitele de care dispune planeta noastră este o provocare, dar în același timp poate furniza oportunități dacă reușim să trecem prin acest proces.

Am convingerea că împreună, prin puterea exemplului, prin eficientizarea instituțiilor statului și prin implicare civică putem repara ce s-a greșit și reconstrui România așa cum ar trebui să fie.

Investind în Mediu, investim în Viitor!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.