Împuşcat pe casa scării de vecinul care asculta manele la maximum. Arsenalul de la etajul doi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Împuşcat pe casa scării de vecinul care asculta manele la maximum. Arsenalul de la etajul doi

GALERIE
pistol
  • pistol
- +

La percheziţie, poliţiştii au găsit în apartamentul acestuia, printre altele, două macete, o secure, o puşcă cu două ţevi scurte, trei puşti şi două pistoale cu muniţie neletală.

Un ieşean şi-a întâmpinat cu pistolul în mână vecinul venit să se plângă de volumul muzicii. Pentru scurt timp, casa scării s-a transformat într-un poligon de tir cu ţintă vie. În apartamentul "cowboy-ului" de Bahlui, anchetatorii au descoperit un adevărat arsenal.

Cea mai mare parte a armelor i-au fost returnate, deţinerea lor nefiind ilegală. Pistolarul nu va mai avea voie totuşi să folosească o vreme cele patru puşti, trei pistoale, două macete sau securea deţinute.

Incidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 1 februarie anul trecut, pe când O.C.I. se afla acasă. A auzit muzică dată la maximum, aşa că a coborât la etajul doi al blocului, unde locuia Daniel Ionescu, pentru a-i cere să reducă volumul. A bătut puternic în uşă, pentru a se face auzit. Când uşa s-a deschis, O.C.I. s-a trezit cu un pistol îndreptat direct spre el.

O clipă mai târziu, s-a auzit şi detunătura. Ionescu apăsase pe trăgaciul pistolului cu bile, proiectilul lovindu-l pe vecin în gât. Acesta s-a întors să fugă, Ionescu continuând să tragă după el. O.C.I. a avut nevoie de peste o săptămână de îngrijiri medicale, iar Ionescu a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe.

La percheziţia imobiliară efectuată la două săptămâni după incident, în apartamentul în care locuia Ionescu au fost găsite două macete, o secure, cinci boxuri, o puşcă tip shotgun cu două ţevi scurte, două bastoane telescopice, două cutii cu bile, încă trei puşti şi două pistoale cu muniţie neletală.

În instanţă, inculpatul a afirmat că l-a ameninţat pe O.C.I. cu arma doar după ce acesta l-ar fi înjurat şi ar fi încercat să-i intre în casă. Ar fi tras doar după ce vecinul a încercat să-i smulgă arma din mână.

Vecinii chemaţi să depună mărturie au infirmat însă această variantă, suţinând descrierea scenei făcută de victimă. Analizând circumstanţele incidentului şi felul în care acesta s-a desfăşurat, magistraţii Judecătoriei au respins argumentul legitimei apărări, invocat de Ionescu.

În aprecierea sentinţei, judecătorii s-au raportat la trecutul inculpatului. Acesta mai fusese condamnt anterior pentru constituirea unui grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În Marea Britanie fusese condamnat pentru loviri şi vătămări corporale minore. Ca urmare, pedeapsa a fost cea maximă prevăzută de Codul Penal pentru lovire, respectiv 2 ani de închisoare, ca şi la plata a 4.000 de lei ca daune morale faţă de victimă.

În plus, după eliberare, Ionescu nu va mai avea dreptul de a deţine, purta şi folosi orice tip de armă timp de trei ani. Pistolul folosit împotriva lui O.C.I. a fost confiscat. Curtea de Apel urmează să analizeze luna viitoare contestaţia depusă de Ionescu împotriva primei sentinţe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.