Împuşcat pe casa scării de vecinul care asculta manele la maximum. Arsenalul de la etajul doi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Împuşcat pe casa scării de vecinul care asculta manele la maximum. Arsenalul de la etajul doi

GALERIE
pistol
  • pistol
- +

La percheziţie, poliţiştii au găsit în apartamentul acestuia, printre altele, două macete, o secure, o puşcă cu două ţevi scurte, trei puşti şi două pistoale cu muniţie neletală.

Un ieşean şi-a întâmpinat cu pistolul în mână vecinul venit să se plângă de volumul muzicii. Pentru scurt timp, casa scării s-a transformat într-un poligon de tir cu ţintă vie. În apartamentul "cowboy-ului" de Bahlui, anchetatorii au descoperit un adevărat arsenal.

Cea mai mare parte a armelor i-au fost returnate, deţinerea lor nefiind ilegală. Pistolarul nu va mai avea voie totuşi să folosească o vreme cele patru puşti, trei pistoale, două macete sau securea deţinute.

Incidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 1 februarie anul trecut, pe când O.C.I. se afla acasă. A auzit muzică dată la maximum, aşa că a coborât la etajul doi al blocului, unde locuia Daniel Ionescu, pentru a-i cere să reducă volumul. A bătut puternic în uşă, pentru a se face auzit. Când uşa s-a deschis, O.C.I. s-a trezit cu un pistol îndreptat direct spre el.

O clipă mai târziu, s-a auzit şi detunătura. Ionescu apăsase pe trăgaciul pistolului cu bile, proiectilul lovindu-l pe vecin în gât. Acesta s-a întors să fugă, Ionescu continuând să tragă după el. O.C.I. a avut nevoie de peste o săptămână de îngrijiri medicale, iar Ionescu a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe.

La percheziţia imobiliară efectuată la două săptămâni după incident, în apartamentul în care locuia Ionescu au fost găsite două macete, o secure, cinci boxuri, o puşcă tip shotgun cu două ţevi scurte, două bastoane telescopice, două cutii cu bile, încă trei puşti şi două pistoale cu muniţie neletală.

În instanţă, inculpatul a afirmat că l-a ameninţat pe O.C.I. cu arma doar după ce acesta l-ar fi înjurat şi ar fi încercat să-i intre în casă. Ar fi tras doar după ce vecinul a încercat să-i smulgă arma din mână.

Vecinii chemaţi să depună mărturie au infirmat însă această variantă, suţinând descrierea scenei făcută de victimă. Analizând circumstanţele incidentului şi felul în care acesta s-a desfăşurat, magistraţii Judecătoriei au respins argumentul legitimei apărări, invocat de Ionescu.

În aprecierea sentinţei, judecătorii s-au raportat la trecutul inculpatului. Acesta mai fusese condamnt anterior pentru constituirea unui grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În Marea Britanie fusese condamnat pentru loviri şi vătămări corporale minore. Ca urmare, pedeapsa a fost cea maximă prevăzută de Codul Penal pentru lovire, respectiv 2 ani de închisoare, ca şi la plata a 4.000 de lei ca daune morale faţă de victimă.

În plus, după eliberare, Ionescu nu va mai avea dreptul de a deţine, purta şi folosi orice tip de armă timp de trei ani. Pistolul folosit împotriva lui O.C.I. a fost confiscat. Curtea de Apel urmează să analizeze luna viitoare contestaţia depusă de Ionescu împotriva primei sentinţe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.