anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

În 15 unităţi şcolare din judeţul Iasi nu s-a vaccinat nici un cadru didactic

GALERIE
vaccin
 • vaccin
- +

Suceava, Bihor şi Alba sunt judeţele care au cele mai multe instituţii de învăţământ cu rata de vaccinare zero, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, analizate de Edupedu.ro. Sunt luate în considerare atât şcolile cu personalitate juridică, cât şi structurile arondate. Niciun angajat din 146 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Suceava nu este vaccinat. În judeţul Iaşi sunt 15 unităţi de învăţământ unde nu s-a vaccinat nici un cadru didactic sau din rândul personalului auxiliar.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total al unităţilor de învăţământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare este de 17.926. Dintre acestea, 1.142 nu au niciun personal vaccinat, ceea ce înseamnă un procent de peste 6.

În judeţul Bihor sunt 110 unităţi de învăţământ, unde rata personalului vaccinat este 0%. În Alba, numărul şcolilor şi grădiniţelor cu toţi angajaţii nevaccinaţi este de 83.

Pe de altă parte, în Bucureşti nu există nicio şcoală sau grădiniţă fără angajaţi vaccinaţi. În Caraş-Severin este o singură unitate de învăţământ fără niciun angajat vaccinat şi în Tulcea – 2 unităţi de învăţământ.

În Capitală, cea mai mică rată de vaccinare a personalului este de 19% şi se găseşte la Grădiniţa Nr. 30 (sector 4) şi la Şcoala Gimnazială „Copil dorit” (sector 5).

Amintim că Ministerul Educaţiei preciza, sâmbătă, că numărul unităţilor de învăţământ, cu personalitate juridică şi arondate, integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%, este de 4.983 (27,8%).

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a explicat vineri cum s-a făcut această numărătoare – „De săptămâna viitoare, am permis unităţilor şcolare să facă şi separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniţă, de exemplu, care are trei angajaţi depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona, chiar dacă la nivelul întregii unităţi cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, în legătură cu raportarea personalului vaccinat din unităţile de învăţământ, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ordinului comun, începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezenţa fizică se realizează pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Şcolile şi grădiniţele care au mai puţin de 60% din personal imunizat, îşi desfăşoară activitatea online.

SURSA: edupedu.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.