În 15 unităţi şcolare din judeţul Iasi nu s-a vaccinat nici un cadru didactic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

În 15 unităţi şcolare din judeţul Iasi nu s-a vaccinat nici un cadru didactic

GALERIE
vaccin
 • vaccin
- +

Suceava, Bihor şi Alba sunt judeţele care au cele mai multe instituţii de învăţământ cu rata de vaccinare zero, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, analizate de Edupedu.ro. Sunt luate în considerare atât şcolile cu personalitate juridică, cât şi structurile arondate. Niciun angajat din 146 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Suceava nu este vaccinat. În judeţul Iaşi sunt 15 unităţi de învăţământ unde nu s-a vaccinat nici un cadru didactic sau din rândul personalului auxiliar.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total al unităţilor de învăţământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare este de 17.926. Dintre acestea, 1.142 nu au niciun personal vaccinat, ceea ce înseamnă un procent de peste 6.

În judeţul Bihor sunt 110 unităţi de învăţământ, unde rata personalului vaccinat este 0%. În Alba, numărul şcolilor şi grădiniţelor cu toţi angajaţii nevaccinaţi este de 83.

Pe de altă parte, în Bucureşti nu există nicio şcoală sau grădiniţă fără angajaţi vaccinaţi. În Caraş-Severin este o singură unitate de învăţământ fără niciun angajat vaccinat şi în Tulcea – 2 unităţi de învăţământ.

În Capitală, cea mai mică rată de vaccinare a personalului este de 19% şi se găseşte la Grădiniţa Nr. 30 (sector 4) şi la Şcoala Gimnazială „Copil dorit” (sector 5).

Amintim că Ministerul Educaţiei preciza, sâmbătă, că numărul unităţilor de învăţământ, cu personalitate juridică şi arondate, integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%, este de 4.983 (27,8%).

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a explicat vineri cum s-a făcut această numărătoare – „De săptămâna viitoare, am permis unităţilor şcolare să facă şi separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniţă, de exemplu, care are trei angajaţi depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona, chiar dacă la nivelul întregii unităţi cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, în legătură cu raportarea personalului vaccinat din unităţile de învăţământ, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ordinului comun, începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezenţa fizică se realizează pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Şcolile şi grădiniţele care au mai puţin de 60% din personal imunizat, îşi desfăşoară activitatea online.

SURSA: edupedu.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X