anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

În 83 de intersecții se va filma tot: obiecte aruncate din mașină, mers pe contrasens

GALERIE
camere video
  • camere video
- +

Primăria va investi peste un milion de lei în completarea actualului sistem de monitorizare video a traficului din Iaşi. În acest sens, vor fi achiziţionate, printre altele, 200 de camere care vor fi instalate în 83 de intersecţii semaforizate.

Fiecare cameră va putea detecta obiecte aruncate din autoturisme sau de pietoni, dacă un şofer merge pe contrasens, dacă un pieton traversează prin loc nepermis, dacă o persoană este căzută la pământ sau dacă se formează aglomerări de persoane. De asemenea, camerele de supraveghere vor număra autovehiculele care trec printr-o intersecţie.

Licitaţia organizată de Primărie nu presupune doar achiziţia celor 200 de camere, ci şi montarea de UPS-uri (surse neîntreruptibile de tensiune) în toate intersecţiile, montarea a 16 camere de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare la intrările şi ieşirile din oraş, un server şi un soft de management, un server şi un soft de management al înregistrărilor şi unităţi de stocarea a înregistrărilor.

„Rolul sistemului este de a monitoriza traficul auto în 83 de intersecţii din Iaşi şi echiparea a 88 de intersecţii cu stabilizatoare de tensiune şi frecvenţă (UPS)“, se arată în documentaţia de atribuire a licitaţiei.

În prezent, sistemul de monitorizare a traficului cuprinde 59 de camere.

„Din cauza numărului mare de străzi şi evenimente aceste camere nu au posibilitatea de a surprinde toate incidentele petrecute în trafic. Adiţional, la nivelul Iaşului, există căderi frecvente de tensiune şi riscul de avariere a echipamentelor de dirijare şi monitorizare a traficului“, explică Primăria necesitatea achiziţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.