În 83 de intersecții se va filma tot: obiecte aruncate din mașină, mers pe contrasens
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

În 83 de intersecții se va filma tot: obiecte aruncate din mașină, mers pe contrasens

GALERIE
camere video
  • camere video
- +

Primăria va investi peste un milion de lei în completarea actualului sistem de monitorizare video a traficului din Iaşi. În acest sens, vor fi achiziţionate, printre altele, 200 de camere care vor fi instalate în 83 de intersecţii semaforizate.

Fiecare cameră va putea detecta obiecte aruncate din autoturisme sau de pietoni, dacă un şofer merge pe contrasens, dacă un pieton traversează prin loc nepermis, dacă o persoană este căzută la pământ sau dacă se formează aglomerări de persoane. De asemenea, camerele de supraveghere vor număra autovehiculele care trec printr-o intersecţie.

Licitaţia organizată de Primărie nu presupune doar achiziţia celor 200 de camere, ci şi montarea de UPS-uri (surse neîntreruptibile de tensiune) în toate intersecţiile, montarea a 16 camere de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare la intrările şi ieşirile din oraş, un server şi un soft de management, un server şi un soft de management al înregistrărilor şi unităţi de stocarea a înregistrărilor.

„Rolul sistemului este de a monitoriza traficul auto în 83 de intersecţii din Iaşi şi echiparea a 88 de intersecţii cu stabilizatoare de tensiune şi frecvenţă (UPS)“, se arată în documentaţia de atribuire a licitaţiei.

În prezent, sistemul de monitorizare a traficului cuprinde 59 de camere.

„Din cauza numărului mare de străzi şi evenimente aceste camere nu au posibilitatea de a surprinde toate incidentele petrecute în trafic. Adiţional, la nivelul Iaşului, există căderi frecvente de tensiune şi riscul de avariere a echipamentelor de dirijare şi monitorizare a traficului“, explică Primăria necesitatea achiziţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.