anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

În acest weekend are loc Festivalul Străzii Lăpuşneanu. A fost la un pas să fie amânat

GALERIE
Festivalul Strazii Lapusneanu
  • Festivalul Strazii Lapusneanu
- +

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Străzii Lăpuşneanu, eveniment organizat de Ateneul Naţional din Iaşi, se va desfăşura în acest weekend la Iaşi, manifestările din cadrul festivalului fiind prezentate ieri, 18 septembrie, în cadrul unei conferinţe care a avut loc în curtea Muzeului Unirii.

„Anul acesta, cea de-a doua ediţie a festivalului a fost foarte aproape de a fi amânată, dar între o amânare şi o ediţie mai restrânsă, în care se respectă în primul rând această siguranţă impusă de către pandemie, am ales a doua variantă şi nu pot decât să le mulţumesc gazdelor noastre, Muzeul Unirii şi Complexului Muzeal Naţional Moldova şi datorită partenerilor noştri care au înţeles ca în fiecare an care au înţeles că acesta nu este un proiect al Ateneului, ci un proiect al comunităţii, care doreşte să reînvie şi mai mult această stradă de epocă şi poate una dintre puţinele străzi care aminteşte de Iaşul de altădată”, a precizat managerul Ateneului, Andrei Apreotesei.

Parteneri în cadrul acestui festival sunt Muzeul Unirii, prin Complexul Muzeal Naţional Moldova, Muzeul Muncipal „Regina Maria”, dar şi Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. În cadrul acestui proiect, duminică, de la ora 16.00, trupa de dans „The Sky” a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi va susţine o reprezentaţie artistică la Muzeul Unirii, în cadrul festivalului. Printre activităţi se numără şi programe pregătite la Galeriile „Grumăzescu”, proiecţii de film care amintesc de Iaşul de odinioară, dar şi recitaluri de muzică şi poezie.

Partener în cadrul acestui proiect este şi Fundaţia „Lions” (Lions Club Iaşi), o asociaţie care realizează proiecte de voluntariat, proiecte menite să vină în sprijinul comunităţii. Asociaţia a pregătit, de asemenea, în cadrul festivalului o serie de manifestări culturale, dar şi discuţii informale pe diferite teme.

Evenimentele festivalului au debutat încă de ieri, 18 septembrie, în aceste zile urmând să poată fi urmărite în curtea Muzeului Unirii o serie de reprezentaţii teatrale, dar şi alte manifestări pregătite de organizatori. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.