În acest weekend are loc Festivalul Străzii Lăpuşneanu. A fost la un pas să fie amânat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

În acest weekend are loc Festivalul Străzii Lăpuşneanu. A fost la un pas să fie amânat

GALERIE
Festivalul Strazii Lapusneanu
  • Festivalul Strazii Lapusneanu
- +

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Străzii Lăpuşneanu, eveniment organizat de Ateneul Naţional din Iaşi, se va desfăşura în acest weekend la Iaşi, manifestările din cadrul festivalului fiind prezentate ieri, 18 septembrie, în cadrul unei conferinţe care a avut loc în curtea Muzeului Unirii.

„Anul acesta, cea de-a doua ediţie a festivalului a fost foarte aproape de a fi amânată, dar între o amânare şi o ediţie mai restrânsă, în care se respectă în primul rând această siguranţă impusă de către pandemie, am ales a doua variantă şi nu pot decât să le mulţumesc gazdelor noastre, Muzeul Unirii şi Complexului Muzeal Naţional Moldova şi datorită partenerilor noştri care au înţeles ca în fiecare an care au înţeles că acesta nu este un proiect al Ateneului, ci un proiect al comunităţii, care doreşte să reînvie şi mai mult această stradă de epocă şi poate una dintre puţinele străzi care aminteşte de Iaşul de altădată”, a precizat managerul Ateneului, Andrei Apreotesei.

Parteneri în cadrul acestui festival sunt Muzeul Unirii, prin Complexul Muzeal Naţional Moldova, Muzeul Muncipal „Regina Maria”, dar şi Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. În cadrul acestui proiect, duminică, de la ora 16.00, trupa de dans „The Sky” a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi va susţine o reprezentaţie artistică la Muzeul Unirii, în cadrul festivalului. Printre activităţi se numără şi programe pregătite la Galeriile „Grumăzescu”, proiecţii de film care amintesc de Iaşul de odinioară, dar şi recitaluri de muzică şi poezie.

Partener în cadrul acestui proiect este şi Fundaţia „Lions” (Lions Club Iaşi), o asociaţie care realizează proiecte de voluntariat, proiecte menite să vină în sprijinul comunităţii. Asociaţia a pregătit, de asemenea, în cadrul festivalului o serie de manifestări culturale, dar şi discuţii informale pe diferite teme.

Evenimentele festivalului au debutat încă de ieri, 18 septembrie, în aceste zile urmând să poată fi urmărite în curtea Muzeului Unirii o serie de reprezentaţii teatrale, dar şi alte manifestări pregătite de organizatori. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.