anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

În aceste zile, Iaşul este pe harta internaţională a educaţiei Montessori

GALERIE
seminar, trainer1
 • seminar, trainer1
- +
Asociaţia internaţională AMI, având ca partener Montessori School of Iaşi, organizează module de pregătire pentru formatori Montessori. La cursuri sunt veniţi traineri din 9 ţări.
Educaţia Montessori, deşi are mai bine de un secol de când Maria Montessori a deschis prima grupă în suburbiile Romei, este o alternativă care a reînviat relativ recent în România. Înainte de al doilea război mondial, şi mai ales înainte ca regimul comunist să închidă toate grădiniţele şi şcolile Montessori, această alternativă era foarte bine dezvoltată în România, iar legăturile Mariei Montessori cu ţara noastră şi cu Iaşul erau foarte strânse. Numeroase personalităţi culturale din perioada interbelică au facut parte din Asociaţia Montessori România, printre care Constantin Radulescu-Motru, Nicolae Titulescu sau Dimitrie Gusti. Nicolae Titulescu a fost chiar membru al comitetului organizaţiei Association Montessori Internationale (AMI).
 
Pentru două săptămâni, Iaşul găzduieşte cursurile AMI Trainer of Trainers, cu participanţi din 9 ţări. Evenimentul este cu atât mai special cu cât astfel de cursuri pentru nivelul 3-6 ani au loc în doar trei locaţii din lume, China - Hangzhou, Argentina – Buenos Aires şi România –Iaşi. Iaşul are privilegiul de a fi gazda europeană. Traineri în devenire din multe ţări ale lumii, nu doar din Europa, se pregătesc la Iaşi pe parcusul a trei ani, în şase module de câte două săptămâni fiecare, pentru a forma, la rândul lor, educatori Montessori pentru programul de 3-6 ani. 
 
AMI (Asociaţia Montessori Internaţional), având ca partener Montessori School of Iaşi, organizează în Iaşi aceste module de pregătire, deosebit de importante pentru comunitatea internaţională Montessori. Aceste cursuri fac parte dintr-un program mai amplu al AMI de a pregăti formatori Montessori pentru centrele în care se vor pregăti viitorii educatori Montessori pentru vârstele de 3-6 ani din întreaga lume.
 
Montessori School of Iaşi este singura instituţie de învăţământ acreditată din Iaşi care oferă învăţământ Montessori pentru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani, urmând ca în perioada următoare să deschidă programe de învăţământ pentru copiii cu vârste între 12 şi 18 ani. În cadrul Montessori School of Iaşi funcţionează Editura Maria Montessori care publică în special cărţi, lucrări şi studii despre alternativa Montessori menite să vină în sprijinul personalului didactic şi părinţilor şi un centru de pregătire pentru asistenţi şi educatori Montessori.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.