In atentia persoanelor fizice sau celor ce desfasoara activitati independente. ​ANAF a publicat doua ordine privind deciziile de impunere ce se intocmesc la finalizarea inspectiilor fiscale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

In atentia persoanelor fizice sau celor ce desfasoara activitati independente. ​ANAF a publicat doua ordine privind deciziile de impunere ce se intocmesc la finalizarea inspectiilor fiscale

GALERIE
persoane fizice
 • persoane fizice
- +

In Monitorul oficial de vineri, 09 august 2013, au fost publicate doua ordine ANAF privind formularele utilizate in activitatea de inspectie fiscala efectuata la persoanele fizice si la persoanele ce desfasoara activitati independente in mod individual sau intr-o forma de asociere.
Actele normative sunt destul de vaste si cuprind deciziile de impunere ce se intocmesc la finalizarea inspectiilor fiscale efectuate de organele abilitate.

Consultati primul act normativ aici!

sau aici  

Consultati al doilea act normativ!

Actele normative aproba modelul, continutul si instructiunile de completare ale mai multor formulare:
a.    „Decizie de impunere privind impozitul pe venit si contributiile sociale stabilite suplimentar de plata de inspectia fiscala pentru persoanele fizice care desfasoara activitati independente in mod individual si/sau intr-o forma de asociere”;
b.    „Decizie de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala pentru persoane fizice care desfasoara activitati independente in mod individual si/sau intr-o forma de asociere”.

a.    Formularul „Decizie de impunere privind impozitul pe venit si contributiile sociale stabilite suplimentar de plata de inspectia fiscala pentru persoanele fizice care desfasoara activitati independente in mod individual si/sau intr-o forma de asociere” reprezinta actul administrativ fiscal emis de organele de inspectie fiscala pentru stabilirea diferentelor de impozit pe venit.

 • Acest formular se intocmeste de catre organul de inspectie fiscala, la finalizarea unei inspectii fiscale generale sau partiale, ca urmare a constatarii unor diferente de impozit pe venit suplimentar si a unor accesorii afernte acestora.
 •  Aceste elemente sunt inscrise si in „Raportul de inspectie fiscala”. Decizia se emite pentru fiecare persoana fizica platitor de impozit pe venit datorat pentru veniturile proprii si se aproba de conducatorul activitatii de inspectie fiscala din care face parte echipa de inspectie fiscala.

Restul cititi pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.