anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

În ce clasă ai nimerit la liceu după repartizarea computerizată? REZULTATE

GALERIE
admitere liceu
 • admitere liceu
- +

Absolvenţii de gimnaziu vor afla la ce liceu au intrat cu media de admitere.

Repartizarea computerizată s-a făcut zilele acestea, urmând ca de la mijlocul săptămânii să înceapă cea de-a doua sesiune de înscrieri pe locurile rămase libere. Tot atunci vor prinde un loc la liceu şi elevii care nu au completat corespunzător lista cu opţiuni.

REZULTATELE ADMITERII LA LICEU (admitere.edu.ro)

Conform datelor furnizate de către IŞJ, clasa a VIII-a au terminat-o un număr de 8.613 elevi, dintre care 1.400 sunt corigenţi, aceştia din urmă urmând să susţină în luna august examenul de corigenţă pentru a se putea înscrie apoi la celalalte etape de admitere. Au fost validate pentru examenul de admitere 4.686 de cereri, iar pe lângă acestea există un număr de 1.157 de elevi care s-au înscris la şcolile profesionale şi un număr de 540 de elevi care au intrat la liceele vocaţionale, prin intermediul unor probe. Mai avem un număr de 100 de elevi din Iaşi care au plecat la şcolile din alte judeţe, însă numărul acestora este completat de cei care au venit din alte judeţe la noi, mai exact un număr de 131 de elevi.

Există însă un număr de 172 de elevi care nu s-au înscris nici la şcoala profesională, nici în aplicaţia pentru admiterea în liceu. În urma unor explicaţii cerute de Inspectoratul Şcolar, motivul principal pentru abandonul studiilor este sărăcia, părinţii neavând bani să-şi întreţină copiii mai departe la şcoală.

„Cred că vom face împreună cu directorii şcolilor respective un demers de convingere, mergând până la a căuta soluţii de burse, de susţinere pentru cazarea într-un internat sau o navetă şi de a convinge mai ales familiile că e important ca ei să îşi continue învăţătura“, a declarat public Camelia Gavrilă, inspector general al IŞJ Iaşi. Tot în această sesiune, 39 de elevi romi s-au înscris pe locurile special destinate acestora.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.