Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

În ce condiţii ar fi dispus Fenechiu să îşi dea demisia şi să devină "eroul României"

GALERIE
fenechiu
  • fenechiu
- +

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat duminică seară că este dispus să îşi dea demisia dacă aceasta este o condiţie pentru ca Traian Băsescu să plece de la Cotroceni, fiind convins că, în acest caz, el ar putea deveni “eroul României”.

“Acum îmi semnez demisia. Dacă Traian Băsescu pleacă azi cu condiţia să plec şi eu, o fac cu cea mai mare plăcere”, a spus Fenechiu.

Fenechiu este de părere că preşedintele Băsescu are o “problemă personală” cu el şi că la Ministerul Transporturilor a găsit “câteva muşuroaie” despre care crede că nu îi erau străine lui Traian Băsescu.

"Am găsit multe muşuroaie pe care am început să le curăţ, o serie întreagă de nereguli majore şi sunt convins că Traian Băsescu are o problemă cu asta. Îl supără tare. (…) Credeţi că s-a întâmplat ceva la Ministerul Transporturilor fără ştirea domnului Băsescu?”, a declarat Fenechiu.

CFR Marfă şi Metrorex sunt două dintre companiile la care actualul ministru al Transporturilor afirmă că a a găsit nereguli.

“La Metrorex, contracte de sute de milioane de lei pe an pentru consultanţă date unei societăţi, Metroul SA, de care nu e străin un deputat PDL, fostul director al Metrorex, cred că Udrişte îl cheamă”, a declarat Fenechiu, care a precizat că este vorba despre o sumă totală de 1000 de milioane de euro în perioada 2010-2011.

CFR Marfă nu a câştigat în patru ani nici măcar un contract

Fenechiu a mai dezvăluit faptul că CFR Marfă, pe care el o consideră “cea mai competitivă companie de transport feroviar din România”, nu a câştigat în patru ani nici măcar un contract de transport marfă, el suspectând înţelegeri între şefii companiei şi patronii firmelor private de profil.

“Cum explicaţi că CFR Marfă nu a câştigat nici un contract, iar în momentul când am venit eu, într-o lună şi jumătate, au fost câştigate două contracte? Au existat înţelegeri dintre directori ai CFR Marfă şi firme din competiţie, astfel încât CFR Marfă să piardă în favoarea altor firme private”, a mai arătat Fenechiu.

Fenechiu a vorbit şi despre “lipsuri masive în gestiune”, reamintind cazul omului de afaceri Nelu Iordache.

“Am găsit, de exemplu, un contract prin care s-a dat un avans de 20 milioane unui om de afaceri pentru a costrui o stradă, autostradă, nu a făcut nici un metru, nu şi-a plătit nici subcontractorii, a luat banii şi şi-a cumpărat nişte terenuri. Şi totuşi, nimeni nu s-a autosesizat. Este vorba de Nelu Iordache. A fost în perioada 2010-2011”, a mai declarat Relu Fenechiu. Întrebat ce legătură are acest caz cu Traian Băsescu, ministrul Trasporturilor a spus că “Băsescu a închis ochii la multe”.

Omul de afaceri Nelu Iordache se află în arest şi este acuzat de deturnarea de fonduri europene în contractul pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, precu şi de delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

gandul.info

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri