Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

AVOCATUL POPORULUI

În ce condiţii poate angajatorul modifica locul de muncă fără consimţământul salariatului

GALERIE
contract Foto shutterstock
  • contract Foto shutterstock
- +

"Timp de 8 ani am lucrat la aceeaşi unitate şi aceeaşi secţie, dar în urmă cu o săptămână angajatorul fără a avea vreo abatere disciplinară şi fără acordul meu a decis schimbarea temporară pentru o perioadă de 6 luni pe alt post la o altă secţie. Deşi mi-a comunicat că funcţia a rămas aceeaşi, am primit totuşi alte atribuţii. Vă rog să-mi menţionaţi dacă mi se poate modifica unilateral contractul de muncă şi în ce condiţii pot fi trecută chiar şi temporar la o altă muncă." I.M. Iaşi

Dorim să subliniem că în principiu modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este interzisă, ea fiind admisă doar cu titlu de excepţie şi numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii, republicat (art. 41 alin. 2).

În doctrină, se consideră că modificarea unilaterală a contractului individual de muncă nu este admisă atunci când priveşte unul dintre elementele esenţiale ale acestuia, respectiv felul muncii, locul muncii şi salariul.

Potrivit prevederilor art. 42, art. 43 şi art. 45 din Codul Muncii, republicat, modificarea unilaterală şi temporară a contractului individual de muncă este posibilă în cazul delegării sau detaşării salariatului.

Conform Deciziei nr. 532/2008 a Curţii Constituţionale, această posibilitate decurge din acordul iniţial pe care salariatul l-a dat atunci când a încheiat contractul individual de muncă.

Spre deosebire de detaşare sau delegare, care se definesc în raport cu locul muncii, trecerea temporară în altă muncă reprezintă modificarea unui element esenţial al contractului şi anume felul muncii. 

Schimbarea locului de muncă în cadrul aceleiaşi unităţi pe o perioadă scurtă de timp a fost definită de literatura juridică ca modificarea unilaterală a contactului individual de muncă, conform căreia salariatul îndeplineşte, într-o perioadă determinată în raport de necesitatea obiectivă care a impus această măsură, o altă funcţie sau meserie decât cea prevăzută în contract şi care trebuie să corespundă, cu unele excepţii stabilite de lege, calificării sale profesionale. Se consideră că atunci când se referă la trecerea temporară într-o altă muncă, decât cea prevăzută în contract, legea are în vedere felul muncii considerat ca element esenţial al contractului de muncă.

Principalul criteriu de individualizare a muncii este funcţia sau meseria, care constă în totalitatea atribuţiilor, sarcinilor sau a lucrărilor care trebuie aduse la îndeplinire în baza unei anumite calificări profesionale.

Astfel numai totalitatea atribuţiilor prezintă interes pentru definirea funcţiei ca atare, stabilindu-se că îndeplinirea numai a unora dintre atribuţiile funcţiei nu reprezintă o trecere în altă muncă.

Există numeroase cazuri în care aceleiaşi funcţii îi corespund mai multe posturi (mai multe persoane exercită aceeaşi funcţie, ocupând posturi diferite în cadrul aceluiaşi compartiment sau în compartimente diferite).

În practica judiciară s-a stabilit că, dacă funcţia rămâne neschimbată, trecerea dintr-un post în altul nu echivalează cu trecerea în altă muncă, chiar dacă ar fi compartimente/ secţii separate.

Cu alte cuvinte, schimbarea locului de muncă fără schimbarea funcţiei nu echivalează cu o trecere în altă muncă. 

De asemenea, salariul poate constitui un criteriu auxiliar pentru diferenţierea unor funcţii foarte apreciate sub aspectul pregătirii profesionale şi al atribuţiilor.

Trecerea temporară în altă muncă poate avea loc: cu consimţământul special al salariatului - situaţie în care se numeşte un interlocutor cu delegaţie (girarea unei funcţii vacante), inclusiv numirea temporară într-o funcţie de conducere sau ca măsură obligatorie - situaţie de înlocuire a unei persoane, care lipseşte temporar de la serviciu şi căruia angajatorul este obligat să-i păstreze postul.

În conformitate cu prevederile art. 48 din Codul Muncii, republicat, angajatorul poate modifica temporar locul de muncă şi felul muncii fără consimţământul salariatului doar dacă:

- este o situaţie de forţă majoră- caz în care trecerea temporară în altă muncă nu poate dura decât atât cât durează acea împrejurare externă imprevizibilă şi de neînlăturat;

- se impune cu titlu de sancţiune disciplinară- modificarea temporară a contractului individual de muncă în această situaţie intervine în condiţiile art. 248 lit. b Codul Muncii, republicat, când angajatorul aplică sancţiunea retrogradării din funcţie. Pentru această perioadă (de până la 60 zile) salariatul sancţionat va fi trecut într-o altă funcţie inferioară;

- se impune ca măsură de protecţie a salariatului- trecerea temporară în altă muncă poate interveni când pe baza recomandării medicale trebuie să presteze o muncă mai usoară.

Aceste măsuri, conform practicii judiciare, au un caracter provizoriu, temporar şi trebuie menţionate în cuprinsul deciziei angajatorului.

Expert Paula Iekel - Biroul Teritorial Iaşi al instituţiei Avocatul Poporului

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri