În ce condiţii se obţine un Doctorat European la Politehnica ieşeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

În ce condiţii se obţine un Doctorat European la Politehnica ieşeană

GALERIE
doctorat
  • doctorat
- +

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI) a introdus Doctoratul European, aderând totodată şi la mai multe reţele internaţionale universitare pentru cooperare în domeniul studiilor doctorale. 

Paşii pentru creşterea vizibilităţii studiilor doctorale au fost realizaţi de către conducerea Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat de la Politehnica ieşeană începând cu 1 octombrie, reuşind să introducă certificatul de Doctorat European. Totodată, demersul a oferit şi oportunităţi de colaborare între universităţi, introducând Universitatea Tehnică din Iaşi în mai multe reţele internaţionale de profil.

Toate aceste demersuri oferă posibilitatea studenţilor de la studiile doctorale să obţină titulatura de "Doctorat European", concept propus de către European University Association cu scopul de a stimula integrarea absolvenţilor de doctorat din ţările europene în mediul academic şi socio-economic european. Pentru obţinerea acestui certificat, doctorandul trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative, propuse de către EUA şi adoptate deja de către TUIASI.

Mai exact, pentru certificatul de Doctorat European, un student trebuie să fie înmatriculat într-un program de studiu de doctorat acreditat la TUIASI, trebuie să îl parcurgă şi să promoveze proiectul de cercetare ştiinţifică cu cel puţin calificativul "foarte bine", dar şi să efectueze un stagiu de cercetare în domeniul tezei de minimum trei luni în una sau două universităţi din UE sau ţări asociate UE, cu excepţia României şi să obţină un raport pozitiv al stagiului din partea coordonatorului de la universitatea parteneră.

Un alt criteriu pentru obţinerea acestui certificat este acela ca cel puţin un membri din comisia de susţinere a tezei de doctorat trebuie să fie cadru didactic sau de cercetare într-o universitate sau un institut de cercetare din UE şi ţări asociate, dar nu din aceleaşi instituţii unde a fost efectuat stagiul de minimum trei luni de cercetare. De asemenea, teza trebuie redactată într-o limbă de circulaţie internaţională, iar susţinerea tezei trebuie făcută, de asemenea, într-o limbă de circulaţie internaţională. "Atunci când suntem înconjuraţi de o criză sanitară fără precedent, când unii îşi pierd locurile de muncă, când majoritatea firmelor îşi restrâng activitatea, când întreaga societate este puternic afectată – este oare potrivit să vorbim despre educaţie şi performanţă în studii doctorale? Răspunsul este un «da» ferm. Educaţia, în toate formele ei, trebuie să fie prioritatea numărul 1 a oricărei societăţi, mai ales în perioade de recesiune", a declarat prof.dr. Alina Minea, director al CSUD de la TUIASI.

Politehnica ieşeană a aderat totodată şi la Consiliul pentru Educaţie Doctorală al EUA (EUA-CDE), o organizaţie europeană care cuprinde 265 de instituţii din 36 de ţări, unde se promovează colaborarea şi schimbul de bune practici în studiile doctorale. Având la bază această colaborare se pot realiza doctorate în co-tutelă cu specialişti de la mai multe universităţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.