EURO-2024

Punem punctul pe știi

În ce condiții se poate califica România în optimile EURO 2024. Ce arată calculele

duminică, 23 iunie 2024, 09:35
4 MIN
 În ce condiții se poate califica România în optimile EURO 2024. Ce arată calculele

România a pierdut meciul jucat cu Belgia, dar mai are șanse mari să se califice în optimile EURO 2024. Totul depinde de rezultatele utimului meci pe care-l vom disputa cu Slovacia. Un egal va califica ambele echipe susține jurnalistul Dan Udrea.

”Un meci egal și ne calificăm 100%. Și noi, dar și slovacii. Locul e chiar prea puțin important pentru niște naționale care ajung rar spre foarte rar la un turneu final. Contează doar să fim în optimi. Întrebarea e ce preferăm? Să jucăm onest și să se decidă totul doar pe teren, caz în care trebuie să luăm în calcul și un eventual eșec și o posibilă eliminare? Sau o remiză de salon, care ne-ar garanta prezența în optimi, dar sigur ar atrage toate comentariile negative ale multora care ne vor arăta cu degetul?”, scrie Dan Udrea.

România se poate califica: „Mergem să ieşim din grupă

Denis Drăguş a declarat, sâmbătă seară, după meciul României cu Belgia, scor 0-2, de la Euro 2024, că el şi colegii săi s-au ridicat la nivelul jocului, deşi au înfruntat jucători “de o calitate incredibilă”.

Vezi mai multe detalii despre cum s-a desfășurat meciul în LIVE TEXT-ul realizat de ZdI

„Am intrat un pic mai greu în meci. Dar am arătat că puteam şi noi să marcăm, am avut ocazii. Am întâlnit o echipă extraodrinară, cu jucători de o calitate incredibilă, dar eu cred că ne-am ridicat la nivelul meciului. Puteam să egalăm. Trebuie să luăm lucrurile pozitive. Mergem să ieşim din grupă. Senzaţionali au fost suporterii, nu cred că a văzut ceva asemănător la alte echipe”, a spus Drăguş la Pro TV.

Ce spus selecționerul Edward Iordănescu

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, sâmbătă seară, că este mulţumit de evoluţia tricolorilor la meciul cu Belgia, subliniind că aceştia au dat tot ce au putut. El a mai spus că meciul cu Slovacia, decisiv pentru calificarea în optimi la Euro-2024, este momentul adevărului pentru toată lumea.

“Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut şi mulţumesc echipei. În repriza întâi am suferit, nu e uşor să pleci de la 1-0, în partea a doua s-au schimbat lucrurile. Tot timoul e loc de mai mult, dar echipa a dat totul şi nu pot fi supărat. Băieţii ăştia au câştigat acum cinci zile cu Ucraina şi ţin România pe primul loc, suntem la mâna noastră. M-a  supărat golul de 2-0. Acum trebuie să ne recuperăm, avem o zi în minus faţă de Slovacia. E o grupă nebună, e un moment important, de răscruice pentru noi toţi. Cu Slovacia e momentul adevărului pentru absolut toată lumea. Am simţit căldura românilor, e momentul pozitivismului, momentul susţinerii acestei generaţii care îi vor răsplăti cu o calificare, vă spun sigur“, a declarat Iordănescu la Pro TV.

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 2-0, de selecţionata Belgiei, într-un meci disputat la Koln, în etapa a doua a grupei E de la Euro 2024.

Cum au trăit belgienii partida

Belgianul Kevin De Bruyne a declarat, sâmbătă seară, după meciul cu România, scor 2-0, că se simte ca după partida din prima etapă a grupelor, cu Slovacia, pierdută cu scorul de 0-1.

„Am acelaşi sentiment ca după meciul cu Slovacia, dar de data aceasta am câştigat. Am avut multe ocazii, dar în această seară am jucat mai bine ofensiv şi defensiv, în ciuda câtorva greşeli. Golurile lui Romelu anulate sunt supărătoare, dar sunt sigur că el va marca din nou şi din nou în următoarele meciuri. Mai avem încă un meci din faza grupelor, aşa că ştim ce avem de făcut”, a spus De Bruyne, potrivit presei belgiene. Arthur Theate a declarat că se aştepta ca partida cu România să nu fie uşoară: „Ştiam că nu va fi uşor împotriva unei echipe care a bătut Ucraina cu 3-0, dar am trecut cu bine peste. Va trebui să fim mai eficienţi în următoarele meciuri”.

Care sunt șansele României la calificare: „Vom da totul în ultimul meci”

Fundaşul Radu Drăguşin a declarat, sâmbătă seară, că, în ciuda înfrângerii cu Belgia, are încredere în coechipierii săi, subliniind că tricolorii vor da totul în meciul cu Slovacia pentru calificarea în optimi la Euro-2024.

„Am întâlnit locul 3 mondial. Şitiam că au jucători ce pot face diferenţa. Nu ştiu ce ne-a lipsit. Ei au fructificat mai bine ocaziile lor, noi nu am marcat. E greu să începi meciul cu un gol primit rapid. Azi ne-a lipsit ceva. Am cea mai mare încredere în colegii mei, suntem pe primul loc, avem cele mai mari şanse de calificare, vom da totul în ultimul meci. Cred că diferenţa s-a făcut în ultima treime, cred că noi fundaşii puteam să dăm mai multă încredere. Nu ne demoralizăm deloc, avem un obiectv, este foarte realizabil, vom da totul”, a spus Drăguşin la Pro TV.

Clasamentul grupei E:

  1. România-3 p (3-2)
  2. Belgia-3 p (2-1)
  3. Slovacia-3 p (2-2)
  4. Ucraina 3 p (2-4)

Ultimele meciuri (26 iunie, ora19:00): Slovacia-România, Ucraina-Belgia

 

 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii