anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

În ce condiţii, un elev poate obţine o bursă de la Fundaţia Bethany

GALERIE
fundtia bethany
  • fundtia bethany
- +

Fundaţia Bethany Iaşi oferă burse pentru elevii buni la învăţătură din mediul rural pentru toată perioada studiilor liceale. 

Pentru a beneficia de bursa oferită de către fundaţie, cei care se înscriu în program pe pagina bethany.ro/iasi/program-de-burse/ trebuie să fie elevi la un liceu de stat din municipiul Iaşi, să provină din mediul rural localizat pe raza judeţului şi să aibă media de absolvire a anului şcolar încheiat de minim 8.50. În cadrul tinerilor înmatriculaţi în clasa a IX-a de liceu, media de admitere a acestora trebuie să fie de minim 8.50, iar venitul mediu pe membru de familie în cazul tuturor aplicanţilor nu trebuie să depăşească 825 de lei pe lună.
 
Un alt criteriu important specificat de fundaţie este nota la purtare, care trebuie să fie 10, să nu înregistreze mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-un semestru şi să nu beneficieze de burse private. Liceenii pot să aplice pentru această bursă până pe data de 1 octombrie, programul educaţional având drept scop dezvoltarea personală şi profesională. De asemenea, Fundaţia încearcă să vină în sprijinul tinerilor din mediul rural care provin din familii cu situaţie socio-economică modestă şi să îi susţină pe aceştia la şcolile din municipiu. Selecţia aplicanţilor pe baza informaţiilor din formularul electronic se va realiza în perioada 04 - 08 octombrie, urmând ca anunţarea candidaţilor eligibili să fie făcută pe 8 octombrie. Aceştia vor trebui să depună dosarele cu actele necesare în perioada 9-15 octombrie, iar pe 16 octombrie elevii vor fi programaţi pentru participarea la proba interviului care se va derula în perioada 17 - 22 octombrie, rezultatele preliminarii urmând să fie afişate pe 23 octombrie.
 
Pe 29 octombrie vor fi semnate contractele cu părinţii tinerilor incluşi în program. Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany susţine copiii cu dizabilităţi şi tinerii aflaţi în dificultate, oferindu-le sprijin terapeutic, psihologic şi material. Fundaţia îşi concentrează atenţia cu precădere către familiile care şi-au pierdut din echilibru din cauza unei probleme financiare, medicale sau de înţelegere. În anii anteriori, fiecare elev a primit câte 1.350 de lei anual pentru achiziţionarea de rechizite, participarea la activităţi educaţionale sau la concursuri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.