anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

În ce domenii găsiţi locuri de muncă bine plătite în Europa

GALERIE
medic-mediafax
 • medic-mediafax
- +

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi poate facilita angajarea a 466 de ieşeni care se află în căutarea unui loc de muncă în 11 ţări europene. Cele mai multe posturi disponibile, 209 la număr, se află în Marea Britanie şi vizează personalul calificat în asistenţă medicală sau îngrijire la domiciliu. 

Pentru ocuparea a 60 de posturi de ingrijitor personal/infirmier se cere minimum un an de experienţă în domeniu şi se oferă o remuneraţie de 8 lire/oră, în timp ce pentru asistenţii medicali sunt libere 60 de posturi plătite cu 15 lire/oră. O altă companie englezească doreşte să angajeze 25 de îngrijitori la domiciliu pentru 7 lire/oră (7,85 lire.oră în weekend), aceştia trebuind să deţină carnet de conducere categoria B, cazier internaţional curat şi să fie disponibili pentru a lucra ore suplimentare şi în weekend. Tot companii din Marea Britanie caută să angajeze bucătari cu doi ani experienţă în domeniu pentru un salariu de 7,25 lire/oră (19.000 – 20.000 lire/an).

„Candidaţii trebuie să fie persoane motivate, punctuale, oneste şi foarte bine organizate. Aceştia trebuie să fie capabili să prepare diverse feluri de mâncare. De asemenea, persoanele interesate trebuie să deţină calificare în domeniu sau să aibă o ucenicie făcută în domeniu”, conform anunţului AJOFM Iaşi. Alte 130 de locuri de muncă pot fi găsite în câmpul muncii german, la mare căutare fiind ospătarii, mecanicii auto, barmanii şi factorii poştali. Nemţii oferă salarii de 2.000 de euro şi asigurare socială inclusă pentru fiecare din cele 15 posturi de factor poştal şi salarii de 1.800 euro pentru posturile de ospătar şi barman.

În Cehia sunt disponibile 15 posturi de şofer de camion remunerate cu 1.890 euro lunar, candidaţii trebuind să deţină permis de conducere categoriile C şi E, calificare de şofer profesionist şi trei ani experienţă ca şofer profesionist. În afară de aceste posturi, se mai caută vopsitori auto, tinichigii auto, mecanici şi femei de serviciu în Suedia, un maseur în Spania, un sudor în Slovenia, şapte îngrijitori şi 30 de şoferi pe autocamion în Slovacia. Ieşenii interesaţi se pot adresa personalului EURES la sediul AJOFM Iaşi din Târgu Cucu pentru informaţii suplimentare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.