În ce stadiu a ajuns o gravidă care a încercat să nască acasă cu ajutorul unei "dule"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

În ce stadiu a ajuns o gravidă care a încercat să nască acasă cu ajutorul unei "dule"

GALERIE
nastere
  • nastere
- +

Medicul Mircea Onofriescu a trimis un comunicat de presă după ce s-a confruntat cu un caz grav. O femeie a ajuns în spital după ce și-a pus viața ei și pe cea a copilului în pericol încercând să nască acasă cu ajutorul unei dule, deși suferise o operație de cezariană înainte. Mai rău e că tânăra vrea să se externeze pe proprie răspundere, deși prezintă semne de depresie.

Redăm comunicatul în variantă integrală:

"Pacientă AIL din Iasi cu sarcină la termen, dispensarizată pe parcursul sarcinii la medicul specialist OG, cu antecedente de naștere prin operație cezariană în 2016 (sarcină 42 de săptămâni, circulară dublă de cordon ombilical), se prezintă în Triajul Maternității „Cuza Vodă” acuzând CUD la 1-2 minute cu dilatatie completa si capul fetal blocat la strimtoarea superioară, cu suferință fetală acută.

Pacienta declară debutul travaliulului la domiciliu, în jurul orei 14:30, fiind monitorizată de la ora 15:30 la domiciliu, de către dulă (persoana care nu are cunostinte medicale si nici experienta in asistarea unei nasteri ajuta doar psihologic o naștere naturală), a cărei identitate nu dorește să o precizeze. Monitorizarea a fost efectuată declarativ prin monitorizarea BCF și tuseu vaginal. Pacienta declară că i s-au explicat verbal riscurile nașterii la domiciliu și ale uterului cicatricial de către persoana numită dulă, dar nu a semnat vreun act oficial.

În Triajul Spitalului pacienta se prezintă cu membrane rupte spontan, declarativ, la ora 19:30-20:00, examenul local relevând col cu dilatație completă, prezentație craniană occipito-sacrată blocată la strâmtoarea inferioară, suferință fetală acută. A fost necesară aplicatie de forceps la strimtoarea superioară a bazinului cu rupturi de canal molae matern si traumatism cranian minor.

Actul medical desfasurat la domiciuliu este de o gravitate extrema. In ultima luna au murit in conditii de spital doau gravide care au nascut natural dupa nastere prin operatie cezariana (UNA LA CONSTANTA SPITALUL PRIVAT ISIS SI LATA LA RADAUTI)

LEHUZA NU DORESTE SA NE COMUNICE DATELE PERSONALE ALE DULEI PENTRU A PUTEA SA EVITAM ALTE SITUATII DE GRAVITATE EXTREMA.

IN PREZENT LEHUZA DORESTE EXTERNAREA DIN SPITAL DESI STAREA COPILULULI SI NICI A MAMEI NU ESTE CORESPUNZATOARE EXTERNARII LA DOMICILIU. Prezinta si semen de depresie postpartum si nu intelege gravele complicatii care pot sa afecteze copilul si sau care pot apare la nivelul vaginului si perineului".

PROF. UNIV. DR. MIRCEA ONOFRIESCU
Sef sectie Obstetrica gynecologie
Președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie

Cazul de o gravitate deosebita va fi analizat si la nivel de Societate profesionala națională pentru a nu se mai pune in pericol viața mamelor si copiilor dintr-o lipsa de educație sanitară evidentă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.