Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

În ce tabără s-a poziţionat menistrul ieşean şi ce indică asta?

GALERIE
puls
  • puls
- +

 Iată pe astăzi o şmecherie politică cu dus-întors din partea ieşeanului din guvern, ieşean ce, după cum vedem prin presa centrală, devine din ce în ce mai simpatic opiniei publice de pe tot rotogolul patriei, după luările de poziţie tranşante din ultimele săptămâni. 

Aşadar, ghici de ce credeţi că nu şi-a dat ministru Todorel demisia din prima, adică de alaltăseară, sau de ieri la prima oră, apoi ieri, dar peste numai câteva ore de la începutul programului, a anunţat totuşi pe facebook că şi-a dat-o? Gurile rele dar bine informate zic că gestul lui domn menistru de Iaşi ar fi ca hârtia de turnesol: indică cine ar câştiga în final totuşi partida. Asta pentru că el ar avea negociere din start atât cu prezidentul Iohannis cât şi cu liderii coaliţiei, şi asta de când a lăsat Iaşul şi funcţia de rector la „Cuza“ pentru Bucureşti şi pentru funcţia de menistru, ca el să rămâne menistru în orice formulă de guvern care ar evolua în timp, în acest mandat. Prin urmare, cică dacă domn Todorel s-a sucit şi şi-a depus totuşi demisia ieri spre amiază, înseamnă că ceva din balanţă a basculat cumva într-o anumită direcţie. Spre Grindeanu sau spre Dragnea? Ei, asta vă lăsăm să ghiciţi, că doar nu e deloc greu!

Mihăiţă de la Roznovanu, identic cu ăla de la Secu

Dom’le, tare ne mai amuză pe noi când îl vedem pe junele nostru premare Mihăiţă cum pozează el pe toate canalele şi în gazetele din Capitală drept reprezentant al noului val din PSD, valul cu valori morale şi la care cinstea şi onestitatea sunt temeiuri absolute, şi cum îl vedem apoi pe acelaşi Mihăiţă al nostru acasă că face ce face, dar tot ca predecesorul Jiji procedează la milimetru. De-un par egzamplu, dosarul cu executarea premăriei de 100 milioane de euro, un subiect cât se poate de serios chiar dacă putem discuta de şansele lui de punere în practică. Ghici ce face Mihăiţă, în loc să-l prezinte opiniei publice pe şleau, ca să vadă lumea că totul e ok, îl trimite pe vicele Habarnagiu la gazeta unor amici ca să dea şi ei o exclusivitate acolo, doar doar or scoate capul în acest fel din bălării. Numai că, vedeţi voi, din cauza audienţei de maidan, subiectul e cât pe ce să se piardă printre orăcăitul bondarilor de prin boscheţi. Ce-i de făcut aşadar cu făţărnicia asta a lui Mihăiţă, una la Bucale, alta aici în tărg, fraţii ieşeni? Oare să nu le propunem colegilor din Capitală un schimb reciproc avantajos? Asta, aşa, ca să ştim şi noi cine-i Don Quijote, cine Sancho Panza şi, evident, care-i iapa Rosinanta…

Of, of, of...

Acuma, una şi cu una fac două: iote că ne-am luat cu detaliile şi riscăm să ne scape esenţialul la chestiunea asta cu criza din PSD. Dom’le, e panarama panaramelor ce vedem că se întâmplă în aceste zile pe scena politică! Fără a avea vreo simpatie pentru vreunul sau altul dintre combatanţi, iote că am ajuns atât de jos, ca nivel de clasă politică, încât cel mai mare partid din ţară să fie condus de un condamnat penal - Dragnea, aliatul lui la guvernare să fie un cercetat penal - Tări, iar analiza guvernului în vederea demiterii să fie făcută de un trimis în judecată şi fost arestat pentru că dosea tablouri prin pereţi şi primea şpăgi de milioane de euro în pungi din plastic prin cimitire - Vâlcov (fostul premare de Slatina, fostul soţ al Laviniei Şandru, pentru cunoscători). Vă daţi olecuţă seama cam unde am ajuns, dragi oameni de bun simţ din ţara asta care aţi mai rămas? Vai de capul şi de zilele noastre, că iar ne-apucă regretele că n-am şters-o în ‘90... Of, of, of...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri