În cinstea zilei de 23 August mulţi români au băut 23 de pahare!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

În cinstea zilei de 23 August mulţi români au băut 23 de pahare!

GALERIE
Patratel MARTI, 25 august 2020 - 1Patratel MARTI, 25 august 2020 - 2
  • Patratel MARTI, 25 august 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 25 august 2020 - 2
- +

* Duminică, alaltăieri, a fost 23 August. Pe românii mai tinerei i-a durut la bască (mai bine zis, la mască), dar au existat compatrioţi mai în vârstă, mai nostalgici, care şi-au adus aminte de importanţa zilei, au lăcrimat niţel, apoi au încercat să retrăiască acele clipe fericite ale tinereţii lor, cam aşa:

* Fiindcă mai e puţin timp până la alegerile locale, sătenii din Machitori au fost puşi să scrie cu trupurile lor, pe un deluţ din apropiere, numele primarului, Aurel Pulpă; mulţi au venit deja ebrietaţi, iar ceilalţi au băut acolo, în timpul repetiţiei, motiv pentru care, când au apărut primarul, prefectul şi alţi politicieni locali, cu nevestele lor, unii dintre săteni dormeau la umbră, în tufe, aşa că au mâncat o literă. Nevestele s-au înroşit la faţă de ruşine când au văzut ce scria pe deal - mai exact, scria "Aurel Pupă".

* Primarul din Puturoşi a organizat masă rotundă cu tema "23 August 1944 - 2020"; invitaţii au vorbit despre viaţa clasei muncitoare sub regimul burghezo-moşieresc, despre colectivizare, despre Soros, despre fotbal şi despre hărnicia domnului primar al localităţii până când toţi au adormit cu capul pe masa rotundă, iar doi participanţi chiar au căzut sub ea. Fiind an electoral, s-a menţionat şi faptul că primarul este un om deosebit, care face cinste localităţii; aceste cuvinte i-au trezit din somn imediat pe cei răpuşi, care au aşteptat ca edilul să facă cinste măcar cu o bere.

* Localnicii din Acarieni au defilat pe uliţe trăgând după ei cărucioare de butelii ori de copii frumos ornate cu pânze puse peste ele, motiv pentru care câţiva săteni bătrâni au lăcrimat de emoţie, amintindu-şi de defilările cu care alegorice la fel de ornate cu pânze colorate, din vremea tinereţii lor; ei nu ştiau că, de fapt, consătenii aveau în cărucioare pepenii furaţi de pe tarlaua unui vecin absent, acoperiţi cu cearşafuri, ca să nu se prindă nimeni.

* În paralel, nostalgicii din celebra localitate Consumatori nu au sărbătorit 23 August cu paradă, defilare sau evenimente, ci au marcat importanta zi la fel cum au făcut şi strămoşii lor: au băut de dimineaţă 23 de pahare de vin roşu, să prindă curaj. Cu toţii regretă vechea sărbătoare naţională şi reproşează faptul că pe 1 Decembrie, dintr-un singur pahar, nu înţelegi nimic, plus că e şi frig.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.