În ciuda restricţiilor, sute de mii de români se află chiar acum pe litoralul Mării Negre!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

În ciuda restricţiilor, sute de mii de români se află chiar acum pe litoralul Mării Negre!

GALERIE
Patratel VINERI, 16 aprilie 2021 - 1Patratel VINERI, 16 aprilie 2021 - 2
  • Patratel VINERI, 16 aprilie 2021 - 1
  • Patratel VINERI, 16 aprilie 2021 - 2
- +

* Noi ştiri de ultimă oră despre cum se descurcă românii pe timp de pandemie, în Postul Mare şi într-o perioadă în care căldura se face simţită tot mai mult, iar cheful de iarbă verde şi de grătare devine tot mai mare:

* Unii români care se tem de coronaviruşi au preferat să facă primul grătar al anului pe balcon, în familie, nu afară, unde există riscuri; cei mai mulţi s-au plâns că a fost o idee proastă: "Când făceam grătar în poieniţă nu ni se umplea casa de resturi, cum am păţit acum! Era mai curat şi nici nu căram la tomberoane sacoşe cu gunoaie, că le lăsam pe iarbă!" spune unul dintre scandalizaţi.

* Şi alţii au simţit miros de fum în bloc; dintre aceştia îi amintim pe Manole Heleşteu, care a simţit miros de fum de la soţia sa Margareta, care tocmai îi arsese pantalonii cu fierul de călcat, şi pe Venera Bătătură, care a simţit miros de fum de la vecinul său Ilie Meteahnă, întors acasă mult după lăsarea întunericului, bine afumat.

* Specialiştii sunt de părere că bucatele de post consumate de mulţi români în Postul Mare contribuie la depistarea noilor cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19: "Pierderea mirosului poate reprezenta un prim simptom; iată de ce un consumator de alimente pe bază de fasole şi varză îi ajută pe cei din jurul său, membri ai familiei ori colegi de serviciu, să-şi dea seama dacă nu şi-au pierdut, cumva mirosul. Singura problemă e legată de obişnuinţa care apare uneori în asemenea situaţii..." spune un cercetător.

* Faptul că frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare au rămas deschise şi în scenariul roşu a dat minunate idei de afaceri multor mici întreprinzători, proprietari de baruri şi bufete, care şi-au redeschis localurile în interior, după ce le-au redenumit "saloane de înfrumuseţare". Unul dintre aceştia, domnul Aurel Pelican, ne explică: "De la un salon de înfrumuseţare obişnuit unele femei ies mai câş ca înainte, cu permanent în formă de sarmale, vopsite ţipător, fardate strident, în vreme ce pentru bărbaţii care ies de la noi după ce au consumat două-trei ore nu mai există femeie urâtă în toată lumea. Se ştie doar că frumuseţea e în ochiul privitorului!".

* Pentru încheiere avem o ştire de ultimă oră: în ciuda restricţiilor impuse de numărul mare de îmbolnăviri, sute de mii de români se află, în chiar aceste clipe, pe litoralul Mării Negre! Mai exact, e vorba, în special, despre românii domiciliaţi în municipiile Constanţa şi Mangalia, precum şi despre cei care trăiesc în oraşul Năvodari.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.