anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

În contextul pandemiei, UMF mută pentru semestrul al doilea toate evaluările în online

GALERIE
UMF Iasi
 • UMF Iasi
- +

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a finalizat procedurile prin care a fost decis ca - lendarul activităţii didactice din perioada următoare şi măsurile care vor fi luate pentru finalizarea cursurilor în urma examenelor online. Aceste proceduri vor fi discutate şi validate de către Senat, săptămâna viitoare, ulterior vor fi publicate şi vor putea fi consultate pe site-ul UMF Iaşi. 

Printre deciziile luate de UMF se numără şi faptul că Examinarea tuturor studenţilor înmatriculaţi la programele de licenţă şi master în sesiune se va desfăşura online, prin intermediul aplicaţiei Microsoft Teams, printr-o evaluare a cunoştinţelor tip probă orală, din materia de curs şi lucrări practice/stagii predată pe parcursul semestrului al doilea. Sesiunea va avea loc în perioada 30 mai - 29 iunie, iar evaluările de tip colocviu se vor susţine tot online până pe 29 mai. Studenţii din ani terminali au la dispoziţie aproape două săptămâni, în intervalul 30 iunie - 12 iulie, pentru a-şi susţine examenele credit, de modificare de calificativ şi de restanţă, în timp ce studenţii din ultimul an de la Farmacie vor da examenul de practică de specialitate în luna septembrie. Pentru restul studenţilor, care nu sunt în ani terminali, examenele de modificare de calificate, cele restante şi cele pentru credite, cât şi evaluarea activităţii practice şi a gărzilor, vor avea loc în luna septembrie.

Totodată, cei care trebuie să îşi finalizeze studiile de licenţă şi de master vor susţine în luna septembrie examene online (cele de finalizare a unui ciclu de studii universitare) pentru toate programele de studii, prin aplicaţia Microsoft Teams. „Vreau să vă asigur, încă o dată, că vom lua hotărârile care sunt în beneficiul fiecărui membru al comunităţii universităţii noastre şi al universităţii, în general. Facem toate eforturile ca toţi studenţii să fie sprijiniţi să-şi poată continua parcursul universitar.

După cum ştim cu toţii deja, începând din 15 mai, starea de urgenţă nu va mai fi prelungită, vom intra în stare de a - lertă. Măsurile de relaxare vor fi luate, la nivel naţional, gradual, aproximativ din două în două săptă - mâni, pentru că situaţia nu s-a îm - bunătăţit încă, iar epidemia nu a trecut. Trebuie să fim în continuare res - ponsabili şi să avem grijă“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. Conducerea UMF a decis totodată şi faptul că testul de admitere de la finalul lunii iulie va fi susţinut prin prezenţa la sediul instituţiei de învăţământ superior, în condiţii maxime de siguranţă. Acesta va avea loc simultan la toate cele şase UMF-uri din ţară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.