În decembrie nu a fost la Iaşi un fulg de zăpadă. Deszăpezirea a costat 1,63 milioane lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

În decembrie nu a fost la Iaşi un fulg de zăpadă. Deszăpezirea a costat 1,63 milioane lei

GALERIE
deszapezire DJ Iasi
 • deszapezire DJ Iasi
- +

Explicaţia: ţinerea utilajelor la dispoziţie produce costuri indiferent dacă ninge sau nu. Consilierii judeţeni au mai aprobat ieri şi alocări pentru trei pachete de lucrări de modernizare. Solicitări de finanţare au fost făcute anul trecut şi către Compania Naţională de Investiţii de la Guvern. Din 127 de cereri venite din judeţul Iaşi, CNI a dat însă curs doar pentru 5.

În decurs de numai o oră, consilierii judeţeni au aprobat ieri 28 de proiecte de hotărâre. Cele mai „bănoase“ au fost propunerile de finanţare a lucrărilor la drumuri. Aşa cum am relatat, ultimele segmente de drum judeţean din Master­planul adoptat în mandatul lui Cristian Adomniţei s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de plen de ieri: 5,85 km între limita judeţului Neamţ şi DN 28 prin Răchiteni (DJ 201C), cu un credit de angajament în valoare de 15,55 milioane de lei; 3,15 km între localităţile Hermeziu şi Vladomira (DJ 249), cu un credit de angajament de 10,43 milioane; 13 km între DN 24C şi DJ 282F, prin Bivolari-Traian-Spineni (DJ 282B), cu o sumă propusă de 29,16 milioane de lei.

Fostul preşedinte al CJ, Maricel Popa, a criticat preluarea acestor lucrări în bugetul local, după ce, anul trecut, proiectele au fost depuse pentru finanţare, cu bani de la bugetul naţional, la Compania Naţională de Investiţii. Conform paginii de internet a CNI, numai din judeţul Iaşi au fost înregistrate anul trecut 127 de proiecte pentru care se solicită sprijin financiar. Dintre acestea, doar cinci au primit şi banii până acum, patru dintre ele pentru lucrări de primă urgenţă.

Tot în şedinţa de ieri, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a primit, de asemenea, 370 de mii de lei pentru achiziţionarea serviciilor de măsurare a traficului pe şoselele din judeţ, şi încă 1,63 de milioane de lei pentru serviciile de deszăpezire prestate în decembrie: chiar dacă nu a nins, ţinerea utilajelor la dispoziţie a produs cheltuieli.

Însă cea mai mare alocare de fonduri adoptată de consilierii judeţeni a fost pentru acordul cadru pentru lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene în acest an şi în 2022: 79,8 milioane de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X