În dezbatere: Rezidenţiatul și perspectiva sistemului medical în România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

În dezbatere: Rezidenţiatul și perspectiva sistemului medical în România

GALERIE
IMG_8887_1600x1068forna-summitforna-doi
 • IMG_8887_1600x1068
 • forna-summit
 • forna-doi
- +

O dezbatere urmărită în direct, miercuri, de peste 3000 de oameni a ridicat o problema spinoasă la ordinea zilei: REZIDENȚIATUL 2020. Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna a prezentat tema „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România”, la care au participat candidați la examenul de rezidențiat, medici rezidenți, studenți, coordonatori de rezidențiat și cadre didactice. Cu această ocazie, reputatul profesor ieșean a anunțat oficial înscrierea în cursa pentru conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Dezbaterea „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România” a avut loc în Aula Academiei Române din Bulevardul Carol I Nr. 8, Iași, miercuri, 11 decembrie 2019. Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Iași, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, vicepreședinte național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a asigurat faptul că feedback-ul primit în urma dezbaterii va fi transmis Guvernului României.

Astfel, vor fi prefațate viitoarele modificări legislative în încercarea de a contribui definitoriu în realizarea unui pachet de legi coerente la standarde europene, în ceea ce privește atât examenul de rezidențiat, cât și îmbunătățirea sistemului sanitar din România. „Calitatea întrebărilor arată ca suntem un centru universitar medical de elită, cu studenți și cadre didactice care sunt pregătiți exemplar!” a declarat prof. univ. dr. Norina Consuela Forna.

Summitul Mondial Francofon a readus Iașul pe harta lumii

Municipiul Iași a fost gazda unei întâlniri la nivel mondial pe teme de Învăţământ, Cercetare şi Cooperare în domeniul Sănătăţii organizat și prezidat de prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași. Manifestarea a reprezentat un succes și un moment de vizibilitate pentru întreaga comunitate academică ieșeană.

Suntem de multă vreme pe harta celor mai importante evenimente academice în domeniul medical. Continuăm pe același drum al performanței!“ (Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna). Ediții anterioare ale Summit-ului au mai avut loc la Paris, în Maroc, dar și la București, România găzduind astfel evenimentul de prestigiu pentru a doua oară. Motivul îl reprezintă deținerea calității de Președinte a Conferinței Internaționale a Decanilor Facultăților de Chirurgie Dentară de Limbă Franceză (CID-CDF) de către prof. univ. dr. Norina Forna, laureată a celor mai înalte distincţii ''Chevalier dans l'Ordre des Palmes Academiques'', oferit pentru aportul marcant la francofonie de AMOPA - Association des Membres de l'Ordre des Palmes Academiques, organism academic aflat sub patronajul Preşedintelui Franţei, al Ministrului Educaţiei Naţionale şi al Marelui Cancelar al Legiunii de Onoare.

Întrebări și răspunsuri în cadrul conferinței de presă

Care sunt concluziile acestor dezbateri?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: „Contribuțiile noastre, ale comunității medicale și studențești, în urma, întrebărilor și răspunsurilor realizate în timpul dezbaterilor, vor ajuta la completarea unui pachet de legi coerente.”

Ce planuri de viitor vă propuneți pentru următoarea perioadă?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: Profitând de ocazia unor multiple și insistente întrebări, a reprezentanților presei privind candidatura la funcția de rector al Universității „Grigore T. Popa”, anunț decizia că voi candida. Continuarea discuțiilor legate de acest subiect le voi oferi cu ocazia campaniei electorale. Mi se pare o obligație firească față de colegii care m-au votat în număr atât de mare în urma cu 4 ani, precum și posibilitatea de a oferi o alternativă de management academic tuturor colegilor din universitate.

Dar până în ianuarie când se va declanșa competiția electorală, avem în față aniversarea Universității noastre, chiar în acest sfârșit de săptămână. Vom trăi bucuria Sărbătorilor de iarnă, de aceea vă rog să-mi permiteți să folosesc acest prilej pentru a spune La mulți și fructuoși ani Școlii Medicale Ieșene și a transmite gândurile mele sincere, de liniște şi bucurie.

Sărbători fericite tuturor!

Cercetător ştiinţific II dr. Teodor Păduraru

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.