În dezbatere: Rezidenţiatul și perspectiva sistemului medical în România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Eveniment

În dezbatere: Rezidenţiatul și perspectiva sistemului medical în România

GALERIE
IMG_8887_1600x1068forna-summitforna-doi
 • IMG_8887_1600x1068
 • forna-summit
 • forna-doi
- +

O dezbatere urmărită în direct, miercuri, de peste 3000 de oameni a ridicat o problema spinoasă la ordinea zilei: REZIDENȚIATUL 2020. Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna a prezentat tema „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România”, la care au participat candidați la examenul de rezidențiat, medici rezidenți, studenți, coordonatori de rezidențiat și cadre didactice. Cu această ocazie, reputatul profesor ieșean a anunțat oficial înscrierea în cursa pentru conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Dezbaterea „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România” a avut loc în Aula Academiei Române din Bulevardul Carol I Nr. 8, Iași, miercuri, 11 decembrie 2019. Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Iași, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, vicepreședinte național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a asigurat faptul că feedback-ul primit în urma dezbaterii va fi transmis Guvernului României.

Astfel, vor fi prefațate viitoarele modificări legislative în încercarea de a contribui definitoriu în realizarea unui pachet de legi coerente la standarde europene, în ceea ce privește atât examenul de rezidențiat, cât și îmbunătățirea sistemului sanitar din România. „Calitatea întrebărilor arată ca suntem un centru universitar medical de elită, cu studenți și cadre didactice care sunt pregătiți exemplar!” a declarat prof. univ. dr. Norina Consuela Forna.

Summitul Mondial Francofon a readus Iașul pe harta lumii

Municipiul Iași a fost gazda unei întâlniri la nivel mondial pe teme de Învăţământ, Cercetare şi Cooperare în domeniul Sănătăţii organizat și prezidat de prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași. Manifestarea a reprezentat un succes și un moment de vizibilitate pentru întreaga comunitate academică ieșeană.

Suntem de multă vreme pe harta celor mai importante evenimente academice în domeniul medical. Continuăm pe același drum al performanței!“ (Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna). Ediții anterioare ale Summit-ului au mai avut loc la Paris, în Maroc, dar și la București, România găzduind astfel evenimentul de prestigiu pentru a doua oară. Motivul îl reprezintă deținerea calității de Președinte a Conferinței Internaționale a Decanilor Facultăților de Chirurgie Dentară de Limbă Franceză (CID-CDF) de către prof. univ. dr. Norina Forna, laureată a celor mai înalte distincţii ''Chevalier dans l'Ordre des Palmes Academiques'', oferit pentru aportul marcant la francofonie de AMOPA - Association des Membres de l'Ordre des Palmes Academiques, organism academic aflat sub patronajul Preşedintelui Franţei, al Ministrului Educaţiei Naţionale şi al Marelui Cancelar al Legiunii de Onoare.

Întrebări și răspunsuri în cadrul conferinței de presă

Care sunt concluziile acestor dezbateri?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: „Contribuțiile noastre, ale comunității medicale și studențești, în urma, întrebărilor și răspunsurilor realizate în timpul dezbaterilor, vor ajuta la completarea unui pachet de legi coerente.”

Ce planuri de viitor vă propuneți pentru următoarea perioadă?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: Profitând de ocazia unor multiple și insistente întrebări, a reprezentanților presei privind candidatura la funcția de rector al Universității „Grigore T. Popa”, anunț decizia că voi candida. Continuarea discuțiilor legate de acest subiect le voi oferi cu ocazia campaniei electorale. Mi se pare o obligație firească față de colegii care m-au votat în număr atât de mare în urma cu 4 ani, precum și posibilitatea de a oferi o alternativă de management academic tuturor colegilor din universitate.

Dar până în ianuarie când se va declanșa competiția electorală, avem în față aniversarea Universității noastre, chiar în acest sfârșit de săptămână. Vom trăi bucuria Sărbătorilor de iarnă, de aceea vă rog să-mi permiteți să folosesc acest prilej pentru a spune La mulți și fructuoși ani Școlii Medicale Ieșene și a transmite gândurile mele sincere, de liniște şi bucurie.

Sărbători fericite tuturor!

Cercetător ştiinţific II dr. Teodor Păduraru

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X