anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Eveniment

În dezbatere: Rezidenţiatul și perspectiva sistemului medical în România

GALERIE
IMG_8887_1600x1068forna-summitforna-doi
 • IMG_8887_1600x1068
 • forna-summit
 • forna-doi
- +

O dezbatere urmărită în direct, miercuri, de peste 3000 de oameni a ridicat o problema spinoasă la ordinea zilei: REZIDENȚIATUL 2020. Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna a prezentat tema „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România”, la care au participat candidați la examenul de rezidențiat, medici rezidenți, studenți, coordonatori de rezidențiat și cadre didactice. Cu această ocazie, reputatul profesor ieșean a anunțat oficial înscrierea în cursa pentru conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Dezbaterea „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România” a avut loc în Aula Academiei Române din Bulevardul Carol I Nr. 8, Iași, miercuri, 11 decembrie 2019. Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Iași, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, vicepreședinte național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a asigurat faptul că feedback-ul primit în urma dezbaterii va fi transmis Guvernului României.

Astfel, vor fi prefațate viitoarele modificări legislative în încercarea de a contribui definitoriu în realizarea unui pachet de legi coerente la standarde europene, în ceea ce privește atât examenul de rezidențiat, cât și îmbunătățirea sistemului sanitar din România. „Calitatea întrebărilor arată ca suntem un centru universitar medical de elită, cu studenți și cadre didactice care sunt pregătiți exemplar!” a declarat prof. univ. dr. Norina Consuela Forna.

Summitul Mondial Francofon a readus Iașul pe harta lumii

Municipiul Iași a fost gazda unei întâlniri la nivel mondial pe teme de Învăţământ, Cercetare şi Cooperare în domeniul Sănătăţii organizat și prezidat de prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași. Manifestarea a reprezentat un succes și un moment de vizibilitate pentru întreaga comunitate academică ieșeană.

Suntem de multă vreme pe harta celor mai importante evenimente academice în domeniul medical. Continuăm pe același drum al performanței!“ (Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna). Ediții anterioare ale Summit-ului au mai avut loc la Paris, în Maroc, dar și la București, România găzduind astfel evenimentul de prestigiu pentru a doua oară. Motivul îl reprezintă deținerea calității de Președinte a Conferinței Internaționale a Decanilor Facultăților de Chirurgie Dentară de Limbă Franceză (CID-CDF) de către prof. univ. dr. Norina Forna, laureată a celor mai înalte distincţii ''Chevalier dans l'Ordre des Palmes Academiques'', oferit pentru aportul marcant la francofonie de AMOPA - Association des Membres de l'Ordre des Palmes Academiques, organism academic aflat sub patronajul Preşedintelui Franţei, al Ministrului Educaţiei Naţionale şi al Marelui Cancelar al Legiunii de Onoare.

Întrebări și răspunsuri în cadrul conferinței de presă

Care sunt concluziile acestor dezbateri?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: „Contribuțiile noastre, ale comunității medicale și studențești, în urma, întrebărilor și răspunsurilor realizate în timpul dezbaterilor, vor ajuta la completarea unui pachet de legi coerente.”

Ce planuri de viitor vă propuneți pentru următoarea perioadă?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: Profitând de ocazia unor multiple și insistente întrebări, a reprezentanților presei privind candidatura la funcția de rector al Universității „Grigore T. Popa”, anunț decizia că voi candida. Continuarea discuțiilor legate de acest subiect le voi oferi cu ocazia campaniei electorale. Mi se pare o obligație firească față de colegii care m-au votat în număr atât de mare în urma cu 4 ani, precum și posibilitatea de a oferi o alternativă de management academic tuturor colegilor din universitate.

Dar până în ianuarie când se va declanșa competiția electorală, avem în față aniversarea Universității noastre, chiar în acest sfârșit de săptămână. Vom trăi bucuria Sărbătorilor de iarnă, de aceea vă rog să-mi permiteți să folosesc acest prilej pentru a spune La mulți și fructuoși ani Școlii Medicale Ieșene și a transmite gândurile mele sincere, de liniște şi bucurie.

Sărbători fericite tuturor!

Cercetător ştiinţific II dr. Teodor Păduraru

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.