anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

În dezbatere: Rezidenţiatul și perspectiva sistemului medical în România

GALERIE
IMG_8887_1600x1068forna-summitforna-doi
 • IMG_8887_1600x1068
 • forna-summit
 • forna-doi
- +

O dezbatere urmărită în direct, miercuri, de peste 3000 de oameni a ridicat o problema spinoasă la ordinea zilei: REZIDENȚIATUL 2020. Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna a prezentat tema „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România”, la care au participat candidați la examenul de rezidențiat, medici rezidenți, studenți, coordonatori de rezidențiat și cadre didactice. Cu această ocazie, reputatul profesor ieșean a anunțat oficial înscrierea în cursa pentru conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Dezbaterea „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România” a avut loc în Aula Academiei Române din Bulevardul Carol I Nr. 8, Iași, miercuri, 11 decembrie 2019. Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Iași, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, vicepreședinte național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a asigurat faptul că feedback-ul primit în urma dezbaterii va fi transmis Guvernului României.

Astfel, vor fi prefațate viitoarele modificări legislative în încercarea de a contribui definitoriu în realizarea unui pachet de legi coerente la standarde europene, în ceea ce privește atât examenul de rezidențiat, cât și îmbunătățirea sistemului sanitar din România. „Calitatea întrebărilor arată ca suntem un centru universitar medical de elită, cu studenți și cadre didactice care sunt pregătiți exemplar!” a declarat prof. univ. dr. Norina Consuela Forna.

Summitul Mondial Francofon a readus Iașul pe harta lumii

Municipiul Iași a fost gazda unei întâlniri la nivel mondial pe teme de Învăţământ, Cercetare şi Cooperare în domeniul Sănătăţii organizat și prezidat de prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași. Manifestarea a reprezentat un succes și un moment de vizibilitate pentru întreaga comunitate academică ieșeană.

Suntem de multă vreme pe harta celor mai importante evenimente academice în domeniul medical. Continuăm pe același drum al performanței!“ (Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna). Ediții anterioare ale Summit-ului au mai avut loc la Paris, în Maroc, dar și la București, România găzduind astfel evenimentul de prestigiu pentru a doua oară. Motivul îl reprezintă deținerea calității de Președinte a Conferinței Internaționale a Decanilor Facultăților de Chirurgie Dentară de Limbă Franceză (CID-CDF) de către prof. univ. dr. Norina Forna, laureată a celor mai înalte distincţii ''Chevalier dans l'Ordre des Palmes Academiques'', oferit pentru aportul marcant la francofonie de AMOPA - Association des Membres de l'Ordre des Palmes Academiques, organism academic aflat sub patronajul Preşedintelui Franţei, al Ministrului Educaţiei Naţionale şi al Marelui Cancelar al Legiunii de Onoare.

Întrebări și răspunsuri în cadrul conferinței de presă

Care sunt concluziile acestor dezbateri?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: „Contribuțiile noastre, ale comunității medicale și studențești, în urma, întrebărilor și răspunsurilor realizate în timpul dezbaterilor, vor ajuta la completarea unui pachet de legi coerente.”

Ce planuri de viitor vă propuneți pentru următoarea perioadă?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: Profitând de ocazia unor multiple și insistente întrebări, a reprezentanților presei privind candidatura la funcția de rector al Universității „Grigore T. Popa”, anunț decizia că voi candida. Continuarea discuțiilor legate de acest subiect le voi oferi cu ocazia campaniei electorale. Mi se pare o obligație firească față de colegii care m-au votat în număr atât de mare în urma cu 4 ani, precum și posibilitatea de a oferi o alternativă de management academic tuturor colegilor din universitate.

Dar până în ianuarie când se va declanșa competiția electorală, avem în față aniversarea Universității noastre, chiar în acest sfârșit de săptămână. Vom trăi bucuria Sărbătorilor de iarnă, de aceea vă rog să-mi permiteți să folosesc acest prilej pentru a spune La mulți și fructuoși ani Școlii Medicale Ieșene și a transmite gândurile mele sincere, de liniște şi bucurie.

Sărbători fericite tuturor!

Cercetător ştiinţific II dr. Teodor Păduraru

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea lui Iohannis (III)

Cătălin ONOFREI

Moştenirea lui Iohannis (III)

Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

opinii

Meseriaşii viitorului

Briscan ZARA

Meseriaşii viitorului

Doar o simplă privire pe nomenclatorul de meserii de azi te face să iei creionul roşu şi să tai o mulţime dintre ele care mâine nu vor mai fi. Asta însemnând că acum e ultimul om care o mai prestează şi după ce el va muri, va lua şi meseria cu el.

Maternitatea, o alegere

Cristina DANILOV

Maternitatea, o alegere

Societatea încă mai crede că a avea copii este o condiție prealabilă pentru fericirea conjugală. Poate că dacă femeile fără copii ar vorbi mai mult despre motivele alegerii lor, ar ajuta societatea să scape de prejudecățile care o determină să le judece atât de aspru. La urma urmei, ar trebui să fim cu toții de acord că această alegere este exclusiv „afacerea” fiecărui cuplu și nu a celor din jur.

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Mihai DORIN

Războiul barbar şi pacea mizerabilă

Motto: „Chiar şi războiul e preferabil unei păci mizerabile.” (Tacitus, Annales)

pulspulspuls

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Cum a descoperit un deputat PSD trenul şi cum s-a suit scroafa-n copac

Iată pe astăzi o postare a deputatului Silviu Macovei, la care ne-a făcut atent un amic de-al nostru de la CFR, care a fost aseara în tura de noapte. Rândurile alesului pesedist sunt din zilele de acum vreo două săptămâni, când nu au putut ateriza sau decola avioanele.

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.