Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 21.02.2024

Eveniment

În dezbatere: Rezidenţiatul și perspectiva sistemului medical în România

GALERIE
IMG_8887_1600x1068forna-summitforna-doi
  • IMG_8887_1600x1068
  • forna-summit
  • forna-doi
- +

O dezbatere urmărită în direct, miercuri, de peste 3000 de oameni a ridicat o problema spinoasă la ordinea zilei: REZIDENȚIATUL 2020. Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna a prezentat tema „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România”, la care au participat candidați la examenul de rezidențiat, medici rezidenți, studenți, coordonatori de rezidențiat și cadre didactice. Cu această ocazie, reputatul profesor ieșean a anunțat oficial înscrierea în cursa pentru conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Dezbaterea „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România” a avut loc în Aula Academiei Române din Bulevardul Carol I Nr. 8, Iași, miercuri, 11 decembrie 2019. Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Iași, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, vicepreședinte național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a asigurat faptul că feedback-ul primit în urma dezbaterii va fi transmis Guvernului României.

Astfel, vor fi prefațate viitoarele modificări legislative în încercarea de a contribui definitoriu în realizarea unui pachet de legi coerente la standarde europene, în ceea ce privește atât examenul de rezidențiat, cât și îmbunătățirea sistemului sanitar din România. „Calitatea întrebărilor arată ca suntem un centru universitar medical de elită, cu studenți și cadre didactice care sunt pregătiți exemplar!” a declarat prof. univ. dr. Norina Consuela Forna.

Summitul Mondial Francofon a readus Iașul pe harta lumii

Municipiul Iași a fost gazda unei întâlniri la nivel mondial pe teme de Învăţământ, Cercetare şi Cooperare în domeniul Sănătăţii organizat și prezidat de prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași. Manifestarea a reprezentat un succes și un moment de vizibilitate pentru întreaga comunitate academică ieșeană.

Suntem de multă vreme pe harta celor mai importante evenimente academice în domeniul medical. Continuăm pe același drum al performanței!“ (Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna). Ediții anterioare ale Summit-ului au mai avut loc la Paris, în Maroc, dar și la București, România găzduind astfel evenimentul de prestigiu pentru a doua oară. Motivul îl reprezintă deținerea calității de Președinte a Conferinței Internaționale a Decanilor Facultăților de Chirurgie Dentară de Limbă Franceză (CID-CDF) de către prof. univ. dr. Norina Forna, laureată a celor mai înalte distincţii ''Chevalier dans l'Ordre des Palmes Academiques'', oferit pentru aportul marcant la francofonie de AMOPA - Association des Membres de l'Ordre des Palmes Academiques, organism academic aflat sub patronajul Preşedintelui Franţei, al Ministrului Educaţiei Naţionale şi al Marelui Cancelar al Legiunii de Onoare.

Întrebări și răspunsuri în cadrul conferinței de presă

Care sunt concluziile acestor dezbateri?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: „Contribuțiile noastre, ale comunității medicale și studențești, în urma, întrebărilor și răspunsurilor realizate în timpul dezbaterilor, vor ajuta la completarea unui pachet de legi coerente.”

Ce planuri de viitor vă propuneți pentru următoarea perioadă?

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna: Profitând de ocazia unor multiple și insistente întrebări, a reprezentanților presei privind candidatura la funcția de rector al Universității „Grigore T. Popa”, anunț decizia că voi candida. Continuarea discuțiilor legate de acest subiect le voi oferi cu ocazia campaniei electorale. Mi se pare o obligație firească față de colegii care m-au votat în număr atât de mare în urma cu 4 ani, precum și posibilitatea de a oferi o alternativă de management academic tuturor colegilor din universitate.

Dar până în ianuarie când se va declanșa competiția electorală, avem în față aniversarea Universității noastre, chiar în acest sfârșit de săptămână. Vom trăi bucuria Sărbătorilor de iarnă, de aceea vă rog să-mi permiteți să folosesc acest prilej pentru a spune La mulți și fructuoși ani Școlii Medicale Ieșene și a transmite gândurile mele sincere, de liniște şi bucurie.

Sărbători fericite tuturor!

Cercetător ştiinţific II dr. Teodor Păduraru

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre coeziunea NATO (II)

Lucian DÎRDALA

Despre coeziunea NATO (II)

Probabil în consonanţă cu viziunea sa asupra lumii afacerilor, domnul Trump nu crede în asocierile pe termen lung, care limitează marja de acţiune a statelor (în cazul de faţă, a Statelor Unite). În fine, trebuie menţionat faptul că în rândul sfătuitorilor săi oficiali şi neoficiali se numără şi adepţi ai tezei potrivit căreia NATO nu (mai) este un instrument adecvat de promovare a intereselor americane.

opinii

Trăiască lupta pentru pace! Dosar Vladimir Putin (II)

Florin CÎNTIC

Trăiască lupta pentru pace! Dosar Vladimir Putin (II)

Privind cu scârbă la interviul luat de o slugă mizerabilă (alungată de la Fox!) tiranului sociopat de la Kremlin, am început să mă întreb „cum de s-a putut ajunge atât de departe?” Astfel încât am recitit câteva dintre articolele publicate de mine aici, în ultimul deceniu, pe această temă. Le reunesc pedagogic, menţionând data apariţiei la final, pentru cei care mai judecă încă şi, vorba cronicarului ca „să să ştie!”.

Un muzician vizionar: Richard Oschanitzky (I)

Alex VASILIU

Un muzician vizionar: Richard Oschanitzky (I)

Iată un nume intrat din nou, începând din 1999, în atenţia publicului şi a muzicienilor români datorită Festivalului Internaţional organizat de TVR Iaşi mai întâi cu contribuţia filialei din Iaşi a Deutsches Zentrum. „Din nou” pentru că, din 1955 până în 1979, Richard Oschanitzky a fost o speranţă a muzicii româneşti, un caz special, o prezenţă constantă în lumea artistică românească, o legendă. 

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

pulspulspuls

Discuţii pe uaţap în famiglia unei senatoare de Iaşi. Multe drăgălăşenii

Discuţii pe uaţap în famiglia unei senatoare de Iaşi. Multe drăgălăşenii

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne-a adus aseară curierul de Bucale, cu trenul de noapte: taman stenogramele alea dintre senatoarea de Iaşi Şoşo şi soţul ei, prim-vicepreşedinte în partidul care-l are la Iaşi şef pe fostul prifect stripăr. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri