anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

În judeţ s-au înfiinţat centre speciale de evaluare a copiilor cu viroze respiratorii

GALERIE
centre, evaluare, viroze respiratorii copii
  • centre, evaluare, viroze respiratorii copii
- +

În județul Iași au fost înființate centre de evaluare unde se asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în unitățile de primiri urgențe.

 În acest sens, a fost modificat ordinul ministrului Sănătății nr. 1.513/2020. Astfel, copiii care au simptome specifice unei viroze respiratorii vor fi evaluați de către medicul de familie, iar dacă este cazul, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. În aceste centre sunt spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare. „Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU). Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul «Insuficiența respiratorie acută la sugar – evaluare și tratament imediat», aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

În total sunt patru unități medicale care asigură copiilor asistență medicală în cazul virozelor respiratorii. Două dintre acestea sunt în Iași, fiind vorba despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” prin Unitatea de Primire a Urgențelor și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” prin Centrul de evaluare. Celelalte două sunt Spitalul Municipal de Urgență Pașcani prin ambulatoriu în intervalul orar 8.00 – 15.00, telefon 0232717937 şi prin CPU permanent și Spitalul Orăşenesc Hârlău prin camera de gardă, cu specialist pediatru în intervalul 8.00 – 15.00. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.