Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

ÎN LOC DE REMONTADA, MANITA: Politehnica Iași - CS Universitatea Craiova, 2-5. Rezultat final

GALERIE
craiova-iasi
  • craiova-iasi
- +

Meci în etapa a XXV-a a Ligii I de fotbal.

2-5, min. 88: după golul lui Bancu, Poli a căzut psihic. Gol ca la antrenament înscris de Koljic, din pasa lui Vlădoiu

2-4, min. 82; apărarea ieșeană este neatentă, Bancu pătrunde pe stânga și șutează pe lângă Târnovanu, care ratează intervenția

2-3, min. 69: De Iriondo, șut fără preluare de la 10 m, din pasa lui Platini

'65 - lovitură liberă din preajma careului oltean, respinge spectaculos Pigliacelli șutul bine plasat al lui Omoh

'58 -lovitură liberă periculoasă pentru Craiova, Bălașa execută de puțin peste poartă.

1-3, min. 52: Frăsinescu reia din careu la colțul lung, în urma unei lovituri libere de pe partea dreapta

'49 - primul șut ieșean pe poartă: Omoh, din întoarcere, după serviciul lui Platini

'44 - un șut moale al lui Nistor îl surprinde pe viitorul portar al FCSB, care respinge în corner

'40: Platini îl vede bine pe Luckassen pe dreapta, dar capul lui Omoh (singur-singurel la 6 m)  ratează tangențial întâlnirea cu golul

'31-Cicâldău, centrare periculoasă pentru Bancu, intervine inspirat Târnovanu.

'29-Lovitură liberă de la 18 metri, Cicâldău execută excelent, dar intervenția lui Târnovanu a fost la fel.

0-3, min. 22; lovitură de cap Ivan, Târnovanu respinge și Bălașa reia de la 1 m cu poarta goală.

0-2, min. 16: penalty pentru olteni, la un fault neglijent a lui Klimavicius asupra lui Bancu. Transformă cu un șut puternic, pe centru, Cicâldău

0-1, min.10:pasă în adâncime a lui Nistor spre Cicâldău, acesta îl servește cu călcâiul pe Nițu, care preia, pătrunde printre Klimavicius și Breeveld și șutează pe jos pe lângă Târnovanu, mascat

'5- încercare de contraatac ieșean, finalizată slab de Luckassen

Formațiile de start

Poli: Târnovanu – Grădinaru, Klimavicius, Frăsinescu, Şerban – Platini, Breeveld ('59-De Iriondo), Passaglia, Chacana ('46 - Horșia) – Omoh ('70 - Cristea), Luckassen.Antrenor: Mircea Rednic

Craiova:Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Bălaşa, Bancu – Cicâldău, Mateiu, Nistor – Bărbuț, Niţu ('35 - Koljic),Ivan ('68 - Vătăjelu). Antrenor: Corneliu Papură.

Arbitri: Cătălin Popa – George Neacşu, Imre Bucsi

Cartonașe galbene:Luckassen, Platini, Șerban, Frăsinescu, De Iriondo, Klimavicius / Bancu

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

.....................

Politehnica Iaşi are o nouă şansă de a sparge gheaţa în 2020. Astăzi, formaţia ieşeană primeşte replica echipei craiovene CSU, în utlima apariţie oficială pe teren propriu din sezonul regulat.

Partida găseşte cele două grupări cu stări de spirit diferite. Înfrântă în ambele meciuri din acest an, cu un singur punct bifat în ultimele zece runde şi şapte eşecuri consecutive, Poli are în faţă o formaţie care a câştigat cele două dueluri din 2020. Rezultatele oltenilor sunt cu atât mai de apreciat cu cât adversarii întâlniţi, Gaz Metan Mediaş şi Viitorul Constanţa, se bat pentru play-off.

În ciuda diferenţei de valoare şi de rezultate, Politehnica nu se consideră victimă sigură. Antrenorul ieşenilor, Mircea Rednic, a spus chiar că echipa pe care o pregăteşte se poate impune: “N-avem accidentaţi, n-avem suspendaţi, suntem în efectiv complet. E momentul să obţinem un rezultat pozitiv, mai ales că mi-am propus şase puncte în cele patru partide până la play-out. Primele două meciuri m-au ajutat să-mi fac o imagine despre jucătorii mei, despre randamentul pe care îl dau pe diferite posturi. Va fi un meci greu, cu o echipă în formă, care are jucători cu care am lucrat, cum e Dan Nistor. Îmi doresc să practicăm un fotbal bun şi să obţinem trei puncte”. La fel de optimist s-a arătat la conferinţa de presă premergătoare partidei şi jucătorul Nicandro Breeveld, care a şocat atunci când a spus că Viitorul şi Sepsi nu au fost mai buni decât Poli în disputele din acest an. “Ştim că Universitatea Craiova e o echipă bună. Va fi un meci greu. Vom intra în teren cu respect faţă de adversari, dar nu mai mult decât trebuie şi vom lupta pentru puncte. Trebuie să ieşim din situaţia în care ne aflăm” a declarat mijlocaşul.

Dacă gazdele au la dispoziţie întreg lotul de jucători, reintrările lui Platini, suspendat în primele două runde din acest an, şi Passaglia, care a stat runda precedentă din cauza cumulului de cartonaşe galbene, fiind aşteptate, oltenii au o absenţă. Acka s-a accidentat runda precedentă şi e anunţat indisponibil. În schimb, faţă de disputa de la Ovidiu, cu Viitorul, antrenorul Cornel Papură, care, deocamdată, a reuşit să facă uitată plecarea lui Victor Piţurcă, va conta pe Cicâldău. În lotul oaspeţilor se află un fost jucător ieşean, Kamer Qaka, care, la fel ca atunci când a trecut la FCSB, prinde foarte rar minute.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri