anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Şi cam la toate nivelurile, nu numai acolo sus. Bine, nu că, gata, mâine s-ar face mitropolia lui Flutur; de asta nu se teme nimeni. Problema este că Flutur chiar e un personagiu influent în zona asta a sutanelor, şi a fost influent încă de pe vremea lui Pimen şi chiar a lui Teoctist. Mai ales că acuma, pe lângă şef de cejeu, Flutur mai este şi vice la nivel naţional în PNL, başca unul foarte influent în culise.

Iar dacă e să vorbim de ce trecere ar avea acesta la PF Daniel, şi aicea ar trebui olecuţă de atenţie, zic sursele noastre. Anume, că nu neapărat ar fi vreo relaţie specială între Flutur şi Daniel, ci una cam cu animozităţi între Teofan şi Daniel. Dacă însă e asta aşa de mare încât săă... pfui, Doamne fereşte, apăi asta rămâne de văzut.

Nu aţi observat că, în fond, nici deranjul pe care i-l face Teodosie al Tomisului lui Teofan, cu ctitoriile alea măreţe de la Dorna Arini, nu au fost deloc rezolvate de Daniel în favoarea lui Teofan? Deşi la vremea lui, ca mitropolit aicea, nici lui Daniel nu i-a convenit că Teoctist n-a făcut nimic pentru el? Dar, vorba aia: aşa se învârte roata şi la călugărie, nu numai în afara chiliei.

Din culise: Maia Sandu pe la Iaşi

Poate nu ştiţi, că nu prea s-a vorbit, dar alaltăieri a trecut Maia Sandu prin târg la noi, şi nimeni nu ştia care-i treaba cu această onoare discretă. Dintru început s-a auzit că se va întâlni cu un mare oficial evreu, şi a ales Iaşul din cauze geografice. Apoi, că va avea loc şi o conferinţă chiar. Ei bine, stimaţi telespectatori, nu e cazul nici de varianta a, nici de varianta b, ci de itemul c.

Mai exact, Maia Sandu cică a trecut pe aici într-o chestiune pur privată, ca să ia un avion ce nu-l putea lua în acea zi de la Chişinău, şi asta ca să plece în concediu câteva zile, ca să se răcorească pe vipia asta de-afară. Unde anume? Asta nu vă mai spunem, că am auzit că sunt şi putinişti pe fir...

PS: Apropo de mătrăşirea lui Cîţu din fruntea Senatului de către amicimliberali care l-au cocoţat acolo, după ce anterior în făcuseră şef de partid şi de guvern. Iaca ce spunea Boc la vremea aceea:„Îl susţin pe Cîţu dintr-un motiv egoist, care ţine de familia mea, fetele mele. Vreau ca ele să trăiască în România”. Brava, frumos!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.