Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

Art's Week 2015

În mai, spiritul negruzzist înflorește

GALERIE
sigla negruzziNegruzzi art`s week
  • sigla negruzzi
  • Negruzzi art`s week
- +


        În perioada 19-23 mai 2015, Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi desfăşoară a şasea ediţie a proiectului devenit deja tradiţie Art's Week.  În dorinţa de a stimula interesul elevilor pentru artă şi de a facilita înţelegerea sincretică a palierelor artistice, coordonatorii evenimentului au pregătit o serie de conferinţe şi workshopuri vizând domenii precum filmul, teatrul, literatura, fotografia, muzica şi artele plastice, care se adresează diferitelor grupe de vârstă. Astfel, Art's Week îşi propune să ofere tinerilor negruzzişti oportunitatea de a experimenta forme de expresie, de creaţie şi de receptare artistică inedite, care să îi ajute să-şi descopere talentele, să îşi formeze abilităţi artistice flexibile şi să îşi educe gustul artistic.

         Activităţile de anul acesta sunt variate, printre ele numărându-se atât cele de tradiţie, precum lansarea pachetului editorial al şcolii, spectacole de teatru în limba engleză şi expoziţii de artă plastică, cât şi unele noi, care vor „energiza” spiritele negruzziştilor, aşa cum o va face concertul rock al trupei Iron Cross. Proiectul Art's Week se bucură în această ediţie de participarea unor invitaţi din străinătate, Dr. Howard Eyrich, coordonatorul programului de doctorat în consiliere al Seminarului Teologic din Birmingham, Alabama, SUA, cu o experienţă de peste 30 de ani în consiliere şi Cosmo Tomaselli, formator, care vor susţine miercuri  o dezbatere pe tema „Minciuni pe care cultura le spune tinerilor”. O altă activitate la care vor participa invitaţi internaţionali este atelierul didactic, „Competențe şi identitate socială”, ce îşi doreşte să ia forma unui schimb de idei şi practici didactice între profesorii şcolii şi profesorii de la VIA University College Danemarca. De asemenea, vineri va avea loc sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice pentru profesori „Artă şi educaţie. Interfeţe transcurriculare”, la care sunt invitati prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, Director al  Şcolii Doctorale de Studii Filologice, şi prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, Decan al  Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice. Toate evenimentele se desfăşoară, în acelaşi timp, pe fundalul aniversării celei de a zecea ediţii a Concursului Naţional Transcurricular de Literatură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”.

         Din partea elevilor, coordonatorii activităţilor sunt Rezuş Ioana-Irina, clasa a XI-a B (olimpică naţională la limba română şi la lingvistică) şi Anghel Irina Maria, clasa a XI-a A, (olimpică naţională la limba engleză). Deschiderea proiectului va avea loc marţi, 19 mai, la ora 13, în sala de festivităţi a Colegiului „Costache Negruzzi”, fiind urmată de o primă activitate ce constă în reprezentaţiile trupei de teatru Princeps a şcolii. Întreg programul Art's Week poate fi consultat la adresa http://www.colegiulnegruzzi.wix.com/artsweek sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ArtsWeekNgz/timeline.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri