În mai, spiritul negruzzist înflorește
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Art's Week 2015

În mai, spiritul negruzzist înflorește

GALERIE
sigla negruzziNegruzzi art`s week
  • sigla negruzzi
  • Negruzzi art`s week
- +


        În perioada 19-23 mai 2015, Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi desfăşoară a şasea ediţie a proiectului devenit deja tradiţie Art's Week.  În dorinţa de a stimula interesul elevilor pentru artă şi de a facilita înţelegerea sincretică a palierelor artistice, coordonatorii evenimentului au pregătit o serie de conferinţe şi workshopuri vizând domenii precum filmul, teatrul, literatura, fotografia, muzica şi artele plastice, care se adresează diferitelor grupe de vârstă. Astfel, Art's Week îşi propune să ofere tinerilor negruzzişti oportunitatea de a experimenta forme de expresie, de creaţie şi de receptare artistică inedite, care să îi ajute să-şi descopere talentele, să îşi formeze abilităţi artistice flexibile şi să îşi educe gustul artistic.

         Activităţile de anul acesta sunt variate, printre ele numărându-se atât cele de tradiţie, precum lansarea pachetului editorial al şcolii, spectacole de teatru în limba engleză şi expoziţii de artă plastică, cât şi unele noi, care vor „energiza” spiritele negruzziştilor, aşa cum o va face concertul rock al trupei Iron Cross. Proiectul Art's Week se bucură în această ediţie de participarea unor invitaţi din străinătate, Dr. Howard Eyrich, coordonatorul programului de doctorat în consiliere al Seminarului Teologic din Birmingham, Alabama, SUA, cu o experienţă de peste 30 de ani în consiliere şi Cosmo Tomaselli, formator, care vor susţine miercuri  o dezbatere pe tema „Minciuni pe care cultura le spune tinerilor”. O altă activitate la care vor participa invitaţi internaţionali este atelierul didactic, „Competențe şi identitate socială”, ce îşi doreşte să ia forma unui schimb de idei şi practici didactice între profesorii şcolii şi profesorii de la VIA University College Danemarca. De asemenea, vineri va avea loc sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice pentru profesori „Artă şi educaţie. Interfeţe transcurriculare”, la care sunt invitati prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, Director al  Şcolii Doctorale de Studii Filologice, şi prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, Decan al  Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice. Toate evenimentele se desfăşoară, în acelaşi timp, pe fundalul aniversării celei de a zecea ediţii a Concursului Naţional Transcurricular de Literatură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”.

         Din partea elevilor, coordonatorii activităţilor sunt Rezuş Ioana-Irina, clasa a XI-a B (olimpică naţională la limba română şi la lingvistică) şi Anghel Irina Maria, clasa a XI-a A, (olimpică naţională la limba engleză). Deschiderea proiectului va avea loc marţi, 19 mai, la ora 13, în sala de festivităţi a Colegiului „Costache Negruzzi”, fiind urmată de o primă activitate ce constă în reprezentaţiile trupei de teatru Princeps a şcolii. Întreg programul Art's Week poate fi consultat la adresa http://www.colegiulnegruzzi.wix.com/artsweek sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ArtsWeekNgz/timeline.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.