anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Art's Week 2015

În mai, spiritul negruzzist înflorește

GALERIE
sigla negruzziNegruzzi art`s week
 • sigla negruzzi
 • Negruzzi art`s week
- +


        În perioada 19-23 mai 2015, Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi desfăşoară a şasea ediţie a proiectului devenit deja tradiţie Art's Week.  În dorinţa de a stimula interesul elevilor pentru artă şi de a facilita înţelegerea sincretică a palierelor artistice, coordonatorii evenimentului au pregătit o serie de conferinţe şi workshopuri vizând domenii precum filmul, teatrul, literatura, fotografia, muzica şi artele plastice, care se adresează diferitelor grupe de vârstă. Astfel, Art's Week îşi propune să ofere tinerilor negruzzişti oportunitatea de a experimenta forme de expresie, de creaţie şi de receptare artistică inedite, care să îi ajute să-şi descopere talentele, să îşi formeze abilităţi artistice flexibile şi să îşi educe gustul artistic.

         Activităţile de anul acesta sunt variate, printre ele numărându-se atât cele de tradiţie, precum lansarea pachetului editorial al şcolii, spectacole de teatru în limba engleză şi expoziţii de artă plastică, cât şi unele noi, care vor „energiza” spiritele negruzziştilor, aşa cum o va face concertul rock al trupei Iron Cross. Proiectul Art's Week se bucură în această ediţie de participarea unor invitaţi din străinătate, Dr. Howard Eyrich, coordonatorul programului de doctorat în consiliere al Seminarului Teologic din Birmingham, Alabama, SUA, cu o experienţă de peste 30 de ani în consiliere şi Cosmo Tomaselli, formator, care vor susţine miercuri  o dezbatere pe tema „Minciuni pe care cultura le spune tinerilor”. O altă activitate la care vor participa invitaţi internaţionali este atelierul didactic, „Competențe şi identitate socială”, ce îşi doreşte să ia forma unui schimb de idei şi practici didactice între profesorii şcolii şi profesorii de la VIA University College Danemarca. De asemenea, vineri va avea loc sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice pentru profesori „Artă şi educaţie. Interfeţe transcurriculare”, la care sunt invitati prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, Director al  Şcolii Doctorale de Studii Filologice, şi prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, Decan al  Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice. Toate evenimentele se desfăşoară, în acelaşi timp, pe fundalul aniversării celei de a zecea ediţii a Concursului Naţional Transcurricular de Literatură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”.

         Din partea elevilor, coordonatorii activităţilor sunt Rezuş Ioana-Irina, clasa a XI-a B (olimpică naţională la limba română şi la lingvistică) şi Anghel Irina Maria, clasa a XI-a A, (olimpică naţională la limba engleză). Deschiderea proiectului va avea loc marţi, 19 mai, la ora 13, în sala de festivităţi a Colegiului „Costache Negruzzi”, fiind urmată de o primă activitate ce constă în reprezentaţiile trupei de teatru Princeps a şcolii. Întreg programul Art's Week poate fi consultat la adresa http://www.colegiulnegruzzi.wix.com/artsweek sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ArtsWeekNgz/timeline.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.