Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Simoooranaaaa!

În marş spre high-life

GALERIE
cirstea-sorana
  • cirstea-sorana
- +

Echipa feminină de tenis a României a câştigat partida cu Ucraina şi s-a caliificat la barajul pentru Grupa Mondială II
 

 

După ce a obţinut trei victorii în grupa B a turneului de tenis de la Budapesta, contând pentru grupa I euro-africană a Fed Cup, echipa României s-a impus mai uşor decât se aştepta în meciul decisiv pentru accederea în barajul promovării în grupa mondială II. România a câştigat ambele partide de simplu în faţa Ucrainei, printr-o victorie indiscutabilă a Soranei Cîrstea şi una cu ceva emoţii a Simonei Halep. Ucrainenii au produs o surpriză introducând-o în primul meci de simplu pe Olga Savciuk (175 WTA), jucătoare de bază pentru dublu. Deşi şi-a pierdut serviciul în primul game, Sorana a avut norocul de o dublă greşeală a ucrainencei la punctul său de break. De atunci, în cea mai mare parte, târgovişteanca a mers excelent. Jumătate din set a fost echilibrat, pentru că Sorana a jucat mult mai bine la primire decât pe serviciu, înnebunind-o pe Olga cu passing-urile şi dreptele sale. După 6-3 în primul set, biata Savciuk game în setul secund. 6-3, 6-0. Primul pas a fost făcut, însă urma meciul Simonei cu Elina Svitolina, speranţa Ucrainei (29 WTA), un meci pentru care, astă-toamnă n-am fi avut mari emoţii. Însă în această partidă, Simona s-a arătat foarte puternică psihic, ieşind întărită din situaţiile dificile. Simona a pierdut un break cucerit la 1-0 şi apoi a obţinut punctul cel mai important cu un backhand pe lângă adversară la 4-3, contra serviciului. 6-3 în primul set. În cel de-al doilea, a renăscut Svitolina, s-a ţinut scai de Simona, iar la 4-5, constănţeanca a salvat trei mingi de set ale ucrainencei. În final, Simona n-a mai putut fi oprită şi, cu 6-3, 7-5 a făcut partida de dublu inutilă.
Comedie cu letone
Sâmbătă, în ultima partidă din grupă, România a învins Letonia cu 2-1 după un meci cu mai multe "cântece". Căpitanul-nejucător al tricolorelor, Alina Cercel, a luat o decizie ciudată, folosindu-le pe Irina şi Monica la simplu şi pe cele două vedete la dublu, deşi Sorana şi Simona joacă rar dublu şi mai deloc împreună. O explicaţie a fost durerile de genunchi suferite de Sorana în partida anterioară cu Heather Watson, dar şi dorinţa celor două dubliste de a se antrena la simplu în vederea turneelor de săptămâna viitoare. Oricum, cele două titulare de sămbătă au învins cu acelaşi scor, 6-3, 6-3. Irina pe juna de 17 ani Jelena Ostapenko (705 WTA) şi Monica pe Diana Marcinkevica (216), "vedeta" echipei baltice. La dublu, multă lume au vrut să le vadă pe cele două "SS" ale noastre, într-o partidă contra unei echipe în care Ostapenko a fost cuplată cu singura dintre cele trei jucătoare baltice din lot care nu a jucat, Darta Emulina. Deznodământul a fost neaşteptat: la 3-2 pentru românce (serviciu pe serviciul) partida s-a oprit. Iniţial s-a crezut că letonele (conduse) au abandonat şi pe site-ul competiţiei a apărut scorul de 3-0 pentru România. Eroarea a fost corectată: România a câştigat cu 2-1, motivul invocat al retragerii fiind o durere de stomac a Soranei. Dincolo de speculaţii, se poate spune un singur lucru: ambele echipe au avut treburi grele ieri şi meritau odihnă.
Revenind la calificare, România se poate întâlni în baraj cu una dintre echipele eliminate în primul tur al Cupei Mondiale II. Acestea sunt Serbia, Suedia, Elveţia şi Japonia.  Partidele de play-off se vor disputa pe terenul echipei pe stabilite prin tragerea la sorţi, pe durata a două zile, cuprinzând patru meciuri de simplu şi unul de dublu
Tecău şi Mergea, două valori separate
Câştigători cu mai mulţi ani la Wimbledonul juniorilor, Horia Tecău şi Florin Mergea arată că ar compune un cuplu ideal pentru echipa României de Cupa Davis. Din păcate, cei doi merg pe căi distincte iar, vizavi de Cupa Davis, cheia se află la Florin, care fie nu se înţelege cu Horia, fie nu se împacă cu Andrei Pavel, refuză elegant convocările la echipă.
În acest week-end ambii tenismeni români de dublu au câştigat turneele la care au participat. Horia Tecău a obţinut primul său succes împreună cu olandezul Jean-Julien Rojer. Ei au câştigat turneul de 485.760 euro de la Zagreb, învingând în semifinale perechea Marcelo Demoliner/Purav Raja (Brazilia/India), cu 7-6, 3-6, 10-6 şi în finală cu 3-6, 6-4, 10-2 un cuplu mult mai puternic, Philipp Marx/Michal Mertinak (Germania/Slovacia). Florin, împreună cu austriacul Oliver Marach, a câştigat un turneu de aceeaşi valoare, în Chile, la Viña del Mar. În cazul lui Mergea şi Marach, proba de foc a fost în semifinală, când au învins un cuplu foarte puternic şi omogen, format din spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez, favoriţi principali. Florin şi Oliver au câştigat cu 6-7, 6-1, 10-7. Finala a fost mult mai simplă cu favoriţii nr. 2: 6-3, 6-4 contra perechii columbiene Juan Sebastian Cabal/Robert Farah.
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri