În maximum o lună, în locul Bazarului nu va mai fi nimic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

În maximum o lună, în locul Bazarului nu va mai fi nimic

GALERIE
bazar
  • bazar
- +

Toţi comercianţii de aici vor fi mutaţi de Primărie. Edilii vor să amenajeze aici o parcare.

Toţi comercianţii de la bazarul de sub pasarela Nicolina vor fi mutaţi în mai puţin de o lună. După cinci ani de proiect şi multe termene avansate, Primăria a anunţat că va muta bazarul în cursul lunii viitoare. Noul amplasament va fi în CUG, în locul fostului hipodrom, acolo unde vor funcţiona atât bazarul, cât şi talciocul. Deşi sunt mai mulţi comercianţi care refuză să se mute în CUG, municipalitatea le-a transmis că nu sunt obligaţi să accepte noul amplasament. „Mai este de executat partea de platforme, mai avem de pus gardul la partea dinspre stradă. Laterala din stânga o facem cu panourile de tablă, pe care le scoatem de pe actualul amplasament al bazarului. Iluminatul funcţionează, racordurile electrice la fel, locuri de parcare sunt făcute. Direcţia Pieţe îşi va amenaja un depozit şi birouri în magazie. Am făcut ordine şi sub pod, am supralărgit strada care să permită depăşirea maşi­nilor“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Repre­zen­tanţii Primăriei au mai anunţat că vor asigura şi transportul public în comun pentru noul bazar din CUG. Astfel, autobuzele care circulă în zonă vor include şi acest obiectiv pe traseu. În paralel cu mutarea bazarului de sub pasarela Nicolina, muncipalitatea va elibera tot terenul din această zonă. Vor fi strânse toate panourile şi gardurile de la bazar, întrucât lucrările de reabilitare a pasarelei Nicolina vor fi executate şi sub pod. În plus, terenul de sub pasarela a scăpat de cererile de revendicare. Ieşenii care erau îndreptăţiţi să primească teren în această zonă au primit un alt amplasament de la Primărie, la schimb. Municipalitatea studiază opţiunea ca tot terenul de sub pasarelă să fie amenajat pentru crearea unor noi locuri de parcare, aşa cum funcţionează deja pe latura dinspre Nicolina. Ar fi vorba de 7.000 de mp disponibili pentru înfiinţarea unor noi locuri de parcare pentru locuitorii din zona Nicolina, însă acest proiect va putea fi realizat abia după finalizarea lucrărilor la pasarela Nicolina. Acestea vor începe în cursul acestei luni şi sunt realizate cu fonduri europene, având termen anul 2015.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.