În maximum şase luni, Iaşul va avea un „Plan de îmbunătăţire a eficienţei energetice“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

În maximum şase luni, Iaşul va avea un „Plan de îmbunătăţire a eficienţei energetice“

GALERIE
Plan energetic
  • Plan energetic
- +

Municipalitatea a semnat un contract pentru realizarea unui plan de îmbunătăţire a eficienţei energetice la nivelul oraşului. Acordul a fost în­cheiat cu firma Elsaco din Botoşani, care a câştigat o licitaţie în acest sens. Alte trei companii au participat la procedură, valoarea contractului fiind de 93.000 lei.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că la elaborarea planului va fi luat în calcul întregul potenţial energetic la clădiri reziden­ţiale, clădiri publice, sistemul public de termoficare, sistemul  public de iluminat, sis­temul public de transport şi sistemul public de salubritate. De asemenea, planul va trebui să includă modul de gestionare a serviciilor de utilitate publică din punctul de vedere al eficienţei energetice şi de potenţialul de producere şi utilizare a energiilor regenerabile la nivelul oraşului.

După identificarea situaţiei actua­le a tuturor consumatorilor din Iaşi şi a consumurilor realizate în ultimul an, prin elaborarea planului se vor determina nivelul de referinţă pentru evaluarea eficienţei energetice şi vor fi stabilite obiectivele pentru îmbu­nătăţirea eficienţei energetice. Tot­odată, prin întocmirea planului se urmăreşte şi identificarea metodelor de monitorizare şi evaluare a rezultatelor implementării măsurilor, au mai spus reprezentanţii municipalităţii. Planul va fi elaborat în ma­xi­mum şase luni.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.