Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

În memoria verişorului

GALERIE
simona-halepena
  • simona-halepena
- +

Debut victorios al Simonei Halep la turneul de la Indian Wells * Victor Hănescu s-a calificat şi el în turul II

 
N-a fost prea uşor debutul Simonei Halep la turneul de la Indian Wells, însă s-a încheiat cu bine, în faţa unei jucătoare ruse venită din calificări, Daria Gavrilova (106 WTA). Simona Halep s-a impus într-o oră şi 50 de minute, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-2.  Pe o arşiţă de peste 30 de grade, Simona şi-a făcut singură un debut dificil de turneu, cu un prim set în care jocul ei a fost de nerecunoscut. Fără mobilitate şi lipsită de agresivitate, cu o lovitură de dreapta care a trimis oriunde mingea, mai puţin în terenul advers, şi cu un serviciu slab, Halep a cedat primul set pe mâna ei, fără drept de apel. Ea a a debutat cu break, a condus cu 2-1 şi apoi a pierdut toate jocurile până la finalul setului în care a comis 19 greşeli neforţate. Simona a mînceput să iasă din blocaj în setul al doilea, mai întâi cu un break la debut, pe care l-a irosit imediat. Gavrilova nu a impresionat în primul set, deşi a arătat ceva calitate în lovituri, mai ales la "dreapta inversă" cu care a încercat să ascundă carenţele de la rever, pe care românca le-a speculat. Rusoaica a început să piardă teren, a returnat toate cele 19 "cadouri" primite de la Halep în primul set şi vreo trei în plus, astfel că scorul a devenit egal, 2-6, 6-1. "Decisivul" a fost cel mai spectaculos act. Simona a continuat să macine reverul Dariei, forţând-o să greşească, s-a mişcat mult mai bine şi a fost tot timpul în atac. în acelaşi timp, jucătoarea din Constanţa a început să puncteze spectaculos cu toate loviturile din arsenal, pe fondul unei creşteri semnificative a procentajului de reuşită a primului serviciu. Românca a reuşit un break la 2-1, iar cu cel de-al doilea a închis meciul. Ea a dedicat victoria vărului său, în vârstă de 29 de ani, care s-a sinucis: "Am dorit să joc acest turneu deoarece el iubea tenisul. A jucat tenis mulţi ani. Aşa că am decis să rămân aici, pentru că a fost puţin mai uşor să trec peste această situaţie. Vreau să-i dedic lui acest meci, pentru că a iubit tenisul şi a fost foarte talentat", a declarat Simona, care în turul secund o are ca adversară pe americanca de origine uzbekă Varvara Lepchenko (31), care în turul precedent a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Sachia Vickery (152 WTA), jucătoare cu wild-card. Cele două jucătoare s-au întâlnit o singură dată, anul trecut la Australian Open, Simona câştigând cu 6-4, 0-6, 6-1.
Tot sâmbătă noaptea, Monica Niculescu a fost eliminată de liderul mondial, Serena Williams, după două ore şi trei minute, scor 5-7, 5-7. Românca a avut posibilitatea să câştige primul set, servind la scorul de 5-4, însă Serena Williams a revenit şi s-a impus cu 7-5. În setul al doilea, Monica a salvat două mingi de meci la 4-5, dar nu a mai repetat performanţa la 5-6. Totuşi, în acest set s-a înregistrat “lovitura meciului”, un passing shot care a pus-o, la propriu, pe Serena în genunchi şi a stârnit admiraţia lui “Big McEnroe” aflat în tribună. "Nu am mai jucat niciodată împotriva une sportive ca ea. A fost o luptătoare incredibilă, m-a făcut să muncesc din greu", a spus  Serena Williams. "Serena Williams este o jucătoare extraordinară şi sunt bucuroasă că am putut să îmi fac jocul. Acesta era planul meu: să joc relaxată şi să îmi fac jocul. Dacă sunt relaxată pot să evoluez cum îmi doresc, să îmi fac jocul aşa cum este, este ceva special şi unic. Dacă sunt relaxată şi pot juca este dificil pentru adversare", a declarat Monica Niculescu.
La Indian Wells se dispută şi turneul masculin din circuitul Masters 1000, iar Victor Hănescu, venit din calificări, a obţinut o victorie frumoasă, 6-3, 6-4 în faţa rusului Mihail Iujnîi (64 ATP) după numai 70 de minute de joc. În turul următor, Victor s-a întâlnit în cursul nopţii cu italianul Andreas Seppi (33 ATP), calificat direct. La dublu masculin, una caldă şi alta rece. Favoriţii numărul 4, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, au fost învinşi de un cuplu cu wild-card, format din celebrul britanic Andy Murray şi speranţa australiană Thanasi Kokkinakis. Partida a fost foarte echilibrată, dar adversarii au punctaj decisiv spre finalurile de set. În schimb, Florin Mergea şi partenerul său britanic, Dominic Inglot, au reuşit să treeacă cu 6-3, 6-2 de perechea Tommy Robredo/Viktor Troicki (Spania/Serbia). Florin şi Dom vor juca, în turul II, cu echipa columbiană Juan Sebastian Cabal / Robert Farah, care a dispus cu 6-2, 3-6, 10-8 de puternicul cuplu Bruno Soares / Alexander Peya (Brazilia / Austria). Rezultate din turul II:
ATP: Diego Schwartzman (Argentina) – Jerzy Janowicz (Polonia) 6-4, 3-6, 7-6; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Federico Delbonis (Argentina) 7-5, 6-4; Juan Monaco (Argentina) – Marin Cilic (Croaţia) 6-4, 6-4; Kei Nishikori (Japonia) – Ryan Harrison (SUA) 6-4, 6-4; Thanasi Kokkinakis (Australia) – Guillermo Garcia (Spania) 7-5, 5-7, 6-3; Andy Murray (Marea Britanie) – Vasek Pospisil (Canada) 6-1, 6-3; John Isner (SUA) – Jürgen Melzer (Austria) 6-3, 6-4; Bernard Tomic (Australia) – Borna Coric (Croaţia) 6-3, 6-4; David Ferrer (Spania) – Ivan Dodig ( Croaţia) 4-6, 6-1, 7-6; Novak Djokovic (Serbia) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-1, 6-3.
WTA: Garbiñe Muguruza (Spania) – Irina Falconi (SUA) 4-6, 6-2, 6-3; Lucie Safarova (Cehia) – Mona Barthel (Germania) 6-4, 7-6; Carla Suarez (Spania) – Monica Puig (Porto Rico) 6-1, 6-1; Belinda Bencic (Elveţia) – Bojana Jovanovski (Serbia) 6-2, 7-6; Sara Errani (Italia) – Zhu Lin (China) 6-0, 4-6, 6-2; Sabine Lisicki (Germania) – Roberta Vinci (Italia) 6-1, 5-7, 6-4; Lesia Ţurenko (Ucraina) – Andrea Petkovic (Germania) 6-3, 4-6, 6-4; Caroline Wozniacki (Danemarca) –Ons Jabeur (Tunisia) 7-6, 6-4; Jelena Jankovic (Serbia) – Lauren Davis (SUA) 6-7, 6-0, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-2, 6-4; Eugénie Bouchard (Canada) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-2, 6-2.
Ultima oră: Perechea Raluca Olaru / Olga Savciuk (România / Ucraina) a fost eliminată în proba de dublu de către cuplul Caroline Garcia / Katarina Srebotnik (Franţa / Slovenia, nr. 7). Tot aseară s-au înregistrat primele două mari surprize în turneul WTA (turul III): Elina Svitolina (Ucraina) – Lucie Safarova (Cehia) 7-6, 7-5 şi – mai ales Heather Watson (Marea Britanie) – Agnieszka Radwanska (Polonia) 6-4, 6-4.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri