Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

In memoriam dr. ing. MINODOR COJOCARU

GALERIE
Cojocaru Minodor1
  • Cojocaru Minodor1
- +

Compania Antibiotice își exprimă profunda tristețe la plecarea dintre noi a domnului dr. ing. MINODOR COJOCARU, fost director executiv în cadrul societății, personalitate remarcabilă a cărui nume s-a contopit, de-a lungul anilor, cu cel al organizației careia i s-a dedicat, cu devotament și pricepere, timp de 38 de ani.

 

Născut la Dângeni, județul Botoșani, pe 4 octombrie 1933, MINODOR COJOCARU a fost absolvent al Facultății de Chimie Industrială din Iași, iar în anul 1988 obține diploma de doctorat a aceleași facultăți.

MINODOR COJOCARU a intrat pe porțile Antibiotice în octombrie 1968 ca inginer în Serviciul Cercetări Tehnologice. În anul 1974 devine Șef de producție, iar în același an este numit Șef Secție Extracte vegetale (actuala Secție Comprimate). Din anul 1980, timp de aproape un deceniu, dl. COJOCARU a coordonat Secția Semisinteză, unde s-au fabricat zeci de medicamente care au avut un impact major asupra eficientizarii actului medical in Romania. În anii ’90 devine Director Tehnic și Producție. În 2004 este numit Director Executiv Cercetare și Logistică, funcție de unde iese la pensie în anul 2006.  

Încă din primii ani de activitate, s-a remarcat prin participarea la elaborarea mai multor brevete de invenții și inovații pentru dezvoltarea proceselor de fabricare a penicilinei, eritromicinei sau streptomicinei.

De prenumele Minodor se leagă și denumirea unuia dintre produsele de top ale companiei și anume Moldamin („Molda”-Moldova și „Min” - Minodor), un antibiotic salvator de vieți inclus pe lista medicamentelor esențiale ale Organizației Mondiale a Sănătății.

   Cei care l-au cunoscut i-au apreciat întotdeauna distincția umană precum și calitățile sale profesionale. dl. COJOCARU a fost un model de urmat pentru generații întregi de angajați care au avut privilegiul să-i fie alături în laboratoarele sau secțiile de producție ale companiei și pentru care a fost un adevărat mentor.

Încă de la înființare, în 1955, Antibiotice a fost o adevărată școală de specialiști, iar MINODOR COJOCARU s-a numărat printre cei mai calificați și iubiți profesori ai săi. Domnia sa se încadra în acea tipologie de om și profesionist care emana „știință și suflet” tuturor celor care se aflau în jurul său.

Personalitate cu o ținută morală și profesională remarcabilă, domnia sa a primit, de-a lungul vieții, numeroase medalii si distincții, printre care amintim “Medalia 30 de ani de la eliberarea României” în 1974, „Medalia Muncii” în 1983 și medalia Continuitate și performanță românească” oferită la împlinirea a 60 de ani de actvitate a Antibiotice.

Îi aducem astăzi un pios omagiu, fiind profund recunoscători pentru dedicarea umană, spiritul inovator și contribuția sa la dezvoltarea durabilă și prestigiul companiei Antibiotice și pentru ca a fost, pentru mulți dintre noi, un mentor și un prieten în același timp. 

Ne exprimăm întreaga noastră compasiune și transmitem condoleanțe familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit.

Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească în pace!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri