Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 21.02.2024

Advertorial

In Memoriam Prof.univ.dr.ing. Gheorghe TIMARIU (1925 - 2020) (P)

GALERIE
prof gheorghe timariu
  • prof gheorghe timariu
- +
Va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut, pe care i-a îndrumat, precum și a zeci de generații de studenți agronomi, ca un cadru didactic foarte serios, extrem de corect și drept, dar în același timp o fire blândă, neconflictuală, o inimă bună, un suflet mare, gata să ajute cu o vorbă bună pe oricine era în dificultate.
 
S-a născut la 19 februarie 1925 în oraşul Dumbrăveni, județul Sibiu, unde a urmat școala primară, gimnaziul și apoi Liceul teoretic „Timotei Cipariu” din acelaşi oraş. În anul 1950 a absolvit Facultatea de Agronomie din Cluj, obţinând titlul de inginer agronom.
 
După absolvire, a fost numit preparator și apoi asistent la disciplina de Agrotehnică de la Insitutul Agronomic din Cluj Napoca, unde şi-a desfăşurat activitatea până în toamna anului 1951, când a fost selectat pentru specializare la Institutul Agronomic din Leningrad, disciplina de Agrotehnică, unde a obținut titlul de doctor în agronomie (1955).
 
La întoarcerea în țară, a fost numit conferenţiar la Institutul Agronomic din Iaşi, în cadrul Facultății de agronomie, la disciplina de Agrotehnică, fiind atestat pe post în anul 1963.
 
Din octombrie 1968 a devenit profesor universitar la aceeaşi disciplină, post pe care l-a ocupat prin concurs, îndeplinind ulterior şi funcţia de şef de catedră. A avut importante atribuții administrative, fiind prorector în perioadele 1955 – 1957 și 1965 – 1972, director al Ştaţiunii de Cercetări Agricole Podu Iloaiei (1957 - 1963) și preşedinte al Consiliului agricol regional (1963 – 1965). S-a pensionat în 1995. A fost căsătorit şi are doi copii.
 
Principalele probleme de care s-a ocupat în activitatea de cercetare ştiinţifică se referă la studiul asolamentelor în condiţiile de silvostepă din Moldova, agrotehnica principalelor culturi agricole situate pe terenurile în pantă supuse eroziunii, îmbunătăţirea agrotehnicii principalelor culturi agricole pe terenurile plane, studiul proprietăţilor fizico-chimice ale solurilor podzolice.
 
A condus activitatea a 19 doctoranzi în specialitatea Agronomie.
 
Va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut, pe care i-a îndrumat, precum și a zeci de generații de studenți agronomi, ca un cadru didactic foarte serios, extrem de corect și drept, dar în același timp o fire blândă, neconflictuală, o inimă bună, un suflet mare, gata să ajute cu o vorbă bună pe oricine era în dificultate.
 
Din partea colaboratorilor din cadrul disciplinei de Agrotehnică, a foștilor doctoranzi și colegi, transmitem un gând pios și condoleanțe familiei îndoliate! 
 
Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Indiscreţia jurnalistică

Ioan Alexandru TOFAN

Indiscreţia jurnalistică

Cele mai intime şi ferite aspecte ale unei vieţi individuale ajung mărfuri publice. Asta ca să fie clar că suntem toţi la fel, indiferent de ceea ce facem: anatomia ne leagă, ne face să fim asemenea geniilor. Lectura presei ne linişteşte, pentru că ne arată că nimeni nu-i perfect. Aşadar, să ne culcăm voioşi pe-o ureche, că avem de ce.

opinii

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

În faţa ispitei

Cristina DANILOV

În faţa ispitei

Suntem adesea în fața unei alegeri – să cedăm sau nu în fața ispitei? Adesea, oamenii nu realizează situația pe care o au și consecințele care pot veni din cedarea în fața ispitei. Acţionează emoțional, în funcţie de situaţie, motiv pentru care se întâmplă atât de multe greşeli în viaţa lor. De dragul unei plăceri mai mici, o persoană poate sacrifica o plăcere mai mare, de dragul unei aventuri, o relație stabilă, cedând în fața ispitei. Anticipând ceva bun, care poate fi primit aici și acum, o persoană începe să experimenteze emoții puternice care îl privează de capacitatea de a gândi în perspectivă. 

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Spirit neliniştit, înrudit cu Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Rembrandt, Francisco de Goya, William Blake, Gustave Doré, Khalil Gibran, Marcel Chirnoagă face parte din marea familie a artiştilor vizionari, care au schimbat percepţia noastră asupra lumii. El este un maestru al liniei, al luminii şi al umbrelor încrustate pe placa de metal, topite în bronz sau cioplite în piatră.

pulspulspuls

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce instantaneu fain ne-a trimis un binevoitor, după ce l-a pescuit de pe tarlaua feisbucistă, de pe pagina unui băiat de bine, amic din zona sforarilor politici de Bahlui. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri