În miezul zilei, CINA COPIILOR, o pânză şi 100 de ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

În miezul zilei, CINA COPIILOR, o pânză şi 100 de ieşeni

GALERIE
Nicolae Tonitza, Cina copiilor
  • Nicolae Tonitza, Cina copiilor
- +

Se va întâmpla vineri, 15 octombrie, începând cu ora 11.30, pe strada Lăpuşneanu! Şi chiar dacă la meteo se anunţă un cer gri, vă asigurăm că va fi multă culoare!

Vorbim despre evenimentul organizat de Asociaţia Art And Soul, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional Moldova Iasi, eveniment ce va avea ca performeri ieşeni pasionaţi de pictură sau simpli trecători prin zonă. Vedeta evenimentului va fi reproducerea (supradimensionată) în alb-negru a capodoperei semnată de Nicolae Tonitza - CINA COPIILOR - care se regăseşte în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi, Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi. Toţi cei prezenţi la eveniment o vor (re)picta, aşa cum va simţi fiecare, cu un strop de creativitate şi bucurie, evident! Culorile şi pensulele vor fi asigurate de către organizatori, la fel şi reproducerea color a pânzei originale, ca model. Parte a echipei, Maria Bilaşevschi (critic de artă) va puncta elementele inedite ale proiectului, dar și suprizele pentru cei prezenţi. Nu mai rămâne decât să fim pe strada Lăpuşneanu, începând cu ora 11.30, respectând (firesc) măsurile de siguranţă sanitară (măşti, distanţă fizică)!

Ne vedem acolo! Pictura (şi arta, în general) anulează stresul (merită, chiar şi pentru 5 minute) şi face viaţa mai frumoasă, mai ales acum, în perioada aceasta umbrită de pandemie! În plus, noi, ieşenii, ne bucurăm de prestigiul cultural al maeştrilor in arta picturii româneşti şi chiar se merită să-i (re)descoperim!
Evenimentul este parte a proiectului cultural IAŞI, ORAŞ AL PICTORILOR, finanţat de către Municipiul Iaşi, în baza legii 350/2005.
Ps: începând cu data de 7 noiembrie, în mediul online iubitorii picturii vor găsi o adresă nou-nouţă – www.pictoriieşeni.ro! Până atunci, vă ţinem în suspans!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.