În nicio probă de carne luată din abatoarele de păsări din Iași nu a fost descoperită bacteria Salmonella
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași anunță că a primit și ultimele rezultate ale analizelor la carnea de pui, efectuate în urma controalelor la alt abator de păsări din Iași. Din fericire, și acestea exclud contaminarea cu Salmonella.
Toate rezultatele probelor recoltate pentru depistarea Salmonellei, în abatoarele de păsări din Iași sunt fără probleme, după cum arată și ultimele buletine de analize microbiologice sosite la CJPC Iași.
După cum știți deja, luna trecută, dar și la începutul lui aprilie, în abatoarele de păsări din Iași au fost verificate mai multe produse din carnea de pui, atât din caserole, cât și din pungi, fiind aduse în laborator, probe din loturile cu piept de pui dezosat fără piele, pulpe inferioare de pui la tavă, aripi de pui grill fără gât, dar și probe din loturile cu aripi de pui cu piele și ficat de pui.
Astfel, la indicatorii de identificare și detecție Salmonella, niciun rezultat nu a confirmat prezența contaminării cu această bacterie în carnea de pui. De altfel, și directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași (CJPC) a anunțat că rezultatele din urmă sunt conforme și deci, nu sunt motive de îngrijorare.
La Iași, aceste probe au fost recoltate la începutul lunii aprilie, respectiv la data de 4.04 a.c. și transmise unui laborator de analize fizico-chimice și microbiologice din Bacău.
Amintim că luna trecută, scandalul „puiului vopsit” a stârnit un val de reacții critice din partea marilor operatori economici din industrie, dar și la vârful unor Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), printre care și cea din județul Iași.
În urma declarațiilor făcute de fostul șef al ANPC, Horia Constantinescu legate de teoria „puiului vopsit”, asociată cu inducerea în eroare a consumatorilor, dar și cu Salmonella, în întreaga țară au demarat controale peste controale în abatoarele și lanțurile de magazine. La Iași, mai multe voci din industrie, dar și din instituțiile cu atribuții de control au dezmințit acuzațiile lui Horia Constantinescu și le-au numit ”aberații” și ”elucubrații”.
În schimb, în alte orașe și județe, acțiunile de control au vorbit de la sine, fiind descoperite mai multe loturi de pui contaminate cu Salmonella. Potrivit ANPC, majoritatea problemelor au fost descoperite în capitală, dar și în Ilfov și Focșani.
Publicitate și alte recomandări video