În pasajul de la Fundaţie nu vezi ţipenie de om. Activitate este doar pe hârtie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

În pasajul de la Fundaţie nu vezi ţipenie de om. Activitate este doar pe hârtie

GALERIE
pasaj fundatie, iasi
  • pasaj fundatie, iasi
- +

Doar faxul din Primărie a „lucrat“ câteva clipe, atunci când s-a primit înştiinţarea că firma începe lucrările în această săptămână

Lucrările la pasajul din Fundaţie s-au deblocat doar pe hârtie. Constructorul ar fi trimis zilele trecute un fax la Primărie prin care garanta că va relua lucrările cu forţe proaspete în cel mai scurt timp şi va respecta angajamentele din contract. Şantierul era pustiu şi în cursul zilei de ieri şi niciun muncitor nu se afla la datorie. Mai mult, şantierul era la fel de abandonat ca săptămâna trecută, atunci când cei care se ocupă de proiect din partea constructorului au declarat că nu se pot apuca de lucrări deoarece au rămas din nou fără motorină şi agregate. Conform acestora, firma SCCF Iaşi nu i-a mai plătit pe furnizori, astfel că lucrările au fost sistate. În acelaşi timp, constructorii i-au înştiinţat pe directorii din Primărie că lucrările vor fi reluate în cursul acestei săptămâni. „Am primit a doua zi un fax după conferinţa de presă prin care constructorul a dat garanţii că-şi respectă angajamentele şi că începând cu săptămâna aceasta se organizează din toate punctele de vedere şi-şi va duce treaba la bun sfârşit. Până nu văd, nu cred. Vom merge la faţa locului să vedem dacă-şi respectă măcar ce-a scris. A asigurat că aduce 100 de oameni, că are materiale, nu e niciun fel de problemă, că ce scrie în contract aceea face şi merge până la capăt. Dar trebuie să vedem cu ochii noştri“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Până la deblocarea lucrărilor de construcţie a pasajului subteran, Primăria este pe punctul de a alege un al doilea constructor pentru finisaje. Municipalitatea a organizat ieri licitaţia pentru ultima etapă din cadrul proiectului şi a deschis ofertele a doi constructori. Firma Ted Construct a venit cu cea mai mică ofertă, în valoare de 2,9 milioane lei, fără TVA, iar firma Conest a oferit 3,4 milioane lei, fără TVA. Lucrarea vizează construirea pereţilor de cortină, respectiv a faţadei ventilate, a luminatorului montat în mijlocul pasajului subteran, a instalaţiilor interioare, a parapeţilor de protecţie şi a unui panou infotrafic. În plus, pasajul urmează să fie placat cu granit, pentru a se armoniza cu clădirea Bibliotecii Centrale Universitare, iar intrările în pasaj vor fi semnalizate cu panouri electronice de informare. Proiectul pasajului subteran din Fundaţie are ca termen de finalizare data de 15 august.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.