În piaţeta din Podul de Piatră va fi amenajat un parc. Va avea rol de barieră fonică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

În piaţeta din Podul de Piatră va fi amenajat un parc. Va avea rol de barieră fonică

GALERIE
piata podu de piatra
  • piata podu de piatra
- +

Din cauza zgomotului produs de maşini, e nevoie de o barieră fonică. Suprafaţa amenajată va fi de 2.200 mp, lângă complexul din zonă.

Primăria a lansat licitaţia pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a fostei pieţe din Podul de Piatră. Principalele două obiective ale proiectului vizează amenajarea unui parc cu înfiinţarea unor noi spaţii verzi şi integrarea monumentului istoric Podul de Piatră în ansamblul urbanistic nou creat. Lucrările se vor desfăşura pe un amplasament de circa 2.200 mp şi vor avea în vedere în special spaţii pentru activităţi de recreere şi plimbare, circulaţii pietonale, sisteme şi instalaţii de natură tehnică şi dotarea zonei cu mobilier urban.

„Având în vedere că atât bld. Nicolae Iorga, cât şi şos. Naţională sunt două artere foarte intens circulate, precum şi faptul că la o distanţă de circa 150 m se află şi magistrala de cale ferată, se va prevedea în cadrul proiectului o barieră de protecţie fonică pe laturile de vest şi de nord, cu o înălţime suficientă, astfel încât funcţiunea de parc de recreere şi odihnă să îşi atingă scopul”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziţie publică lansate de Primărie.

Valoarea estimată a contractului se ridică la circa 100.000 lei. Prin intermediul documentaţiei, specialiştii municipalităţii solicită proiectanţilor ca dotările şi echipamentele ce vor fi prevăzute pentru zona Podul de Piatră să fie concepute în aşa fel încât să ofere o notă de originalitate specifică cartierului.

„La momentul actual, Piaţeta Podul de Piatră este neamenajată, pe amplasament funcţionând în trecut piaţa de animale mici. Tot aici s-au aflat mai multe construcţii metalice care au fost demolate. Terenul trebuie pus în valoare şi adaptat noii funcţiuni propuse, de parc”, se mai arată în documentaţia de atribuire.

Primăria solicită proiectanţilor interesaţi să aibă în vedere şi dotarea obiectivului cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Terenul pe care urmează să fie efectuate lucrările se află în faţa şi în lateralul actualului complex. Firmele interesate să proiecteze modul în care ar urma să arate Podul de Piatră în viitor pot înainta oferte până cel târziu pe 19 iunie.

În iunie anul trecut, Primăria a făcut public mai multe randări dintr-un studiu, iar, la acel moment, cele trei variante de modernizare analizate pentru zona Podul de Piatră erau o parcare (subterană sau supraterană), un parc sau o bretea pentru viraj la dreapta de pe bld. Nicolae Iorga pe şos. Naţională.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.