anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

În premieră în judeţul Iaşi, s-a semnat un contract colectiv de muncă la o şcoală

GALERIE
Colegiul-Racovita
 • Colegiul-Racovita
- +

Ce avantaje oferă acesta cadrelor didactice de la Colegiul „Racoviţă“, unitatea în cauză:

În premieră în judeţul Iaşi, la începutul acestei luni s-a semnat primul Contract colectiv de muncă la nivel de unitate. Este vorba de Colegiul „Emil Racoviţă“, care a organizat o întâlnire cu sindicaliştii.

„Este un lucru extraordinar faptul că s-a semnat acest contract. Noi am clarificat multe lucruri cu privire la modul în care poate fi întrerupt un contract de muncă, timpul liber şi de muncă al angajatului, am stabilit care zile, în plus faţă de cele de la stat, vor fi libere, s-au negociat anumite drepturi salariale... Dacă ni se vor da, le vom da şi noi mai departe, cum e cu cele două ore scăzute din program. Şi aici vorbim de cele 16 ore pentru persoanele cu mai mult de 25 de ani vechime. Dacă bugetul ne va permite, vom plăti şi munca peste program, însă în prezent nu putem recompensa decât cu timp liber. Am mai discutat aspecte legate de securitatea în muncă şi formarea profesională, pornind de la portar şi până la conducere. Am negociat într-o manieră elegantă, şi cred că, dacă nu am avea acest contract în faţă, abia atunci ar fi o problemă“, spune Paula Gavrilescu, directorul colegiului.

Liderii de sindicat speră ca acest exemplu să fie urmat şi de alte instituţii, în special de şcoli.

„Suntem pregătiţi ca în următoarele două luni să semnăm şi cu celelalte 170 de unităţi şcolare de la nivelul judeţului Iaşi, în care USLIP este reprezentativ, contracte colective la nivel de unitate“, a specificat Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.