În secolul 21, la Iaşi încă există oameni care trăiesc din vânătoare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Riscă să ajungă la puşcărie după ce a vrut să-şi hrănească odraslele

În secolul 21, la Iaşi încă există oameni care trăiesc din vânătoare

GALERIE
vanatoare
  • vanatoare
- +

Bărbatul, tată a şapte copii, obişnuia să procure mâncare pentru familie din vânat. S-a ales cu dosar penal şi i se cer 1.000 de euro după ce una dintre capcanele sale în care se afla un animal în agonie a fost descoperită.

Dorinţa de a-şi hrăni cei şapte copii i-a adus dosar penal unui bărbat de 55 de ani din satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, Vaslui. Relu Corneanu a fost trimis ieri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzat de braconaj. În trecut, el a mai fost condamnat cu suspendare pentru aceeaşi infracţiune şi pentru că este recidivist, în funcţie de decizia instanţei, el poate primi o pedeapsă cu executare de această dată.

Potrivit rechizitoriului, Relu Corneanu locuieşte împreună cu soţia şi cei şapte copii ai săi într-o casă modestă din Protopopeşti. Trăieşte într-o sărăcie lucie şi obişnuieşte să vâneze animale pentru a hrăni cele opt guri înfometate de acasă. Aşa s-a întâmplat şi la începutul anului trecut, atunci când foamea l-a împins pe Corneanu să comită o nouă faptă de braconaj. El s-a deplasat într-o zonă în care se aflau animale de vânat, aparţinând Ocolului Silvic Dobrovăţ. Într-un loc cu vegetaţie densă, bărbatul a amplasat şase laţuri confecţionate manual, cu care intenţiona să prindă animalele.

Pe 26 ianuarie 2012, Corneanu a plecat de acasă în pădurea din apropiere pentru a aduna vreascuri. S-a întâlnit în aceeaşi zonă cu şeful Ocolului Silvic Dobrovăţ, dar şi cu un alt pădurar şi un paznic, care desfăşurau în acea zi o acţiune de patrulare. Reprezentanţii ocolului silvic au găsit ulterior două dintre laţurile amplasate de Corneanu, acesta recunoscând ulterior că îi aparţineau.

Câteva zile mai târziu, paznicul de vânătoare a mers din nou în zona în care se întâlnise cu Corneanu şi a descoperit alte două laţuri de vânătoare. De acea dată, într-unul dintre laţuri zăcea în agonie în porc mistreţ. Procurorii spun că paznicul nu a avut posibilitatea să elibereze animalul, aşa că a obţinut autorizaţia pentru a-l împuşca. Ulterior, lui Relu Corneanu i s-a întocmit dosar penal. Nu doar că săteanul poate ajunge după gratii, dar el riscă să rămână şi fără casa sărăcăcioasă pe care o are. Ocolul Silvic vrea acum de la el 1.000 de euro, reprezentând contravaloarea animalului ucis, bani pe care el nu are posibilitatea să-i achite.
„Pe parcursul cercetărilor învinuitul Corneanu Relu a adoptat o poziţie procesuală corectă de recunoaştere faţă de fapta comisă. Acesta a precizat că a amplasat, într-o singură etapă, singur, cele saşe laţuri, pe care anterior le confecţionase personal. Învinuitul a arătat că nu este de acord să satisfacă pretenţiile materiale ale Ocolului Silvic Dobrovăţ, respectiv contravaloarea mistreţului prins în laţul amplasat de el, în conditiile în care acesta a fost ucis de către reprezentanţii ocolului silvic“, se menţionează în rechizitoriu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.