În sfârşit, lărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu este scoasă la licitaţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

În sfârşit, lărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu este scoasă la licitaţie

GALERIE
bulevard tudor vladimirescu
  • bulevard tudor vladimirescu
- +

Alte străzi importante din oraş vor fi modernizate în cadrul aceleiaşi lucrări

În momentul de faţă, infrastructura stradală din cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău este insuficient dezvoltată sau prezintă un grad ridicat de deteriorare, îngreunând astfel desfăşurarea unui trafic fluent“, se arată în caietul de sarcini al unei licitaţii lansate ieri de Primăria Iaşi pe platforma de achiziţii pu­blice. Procedura vizează atribuirea contractului de lucrări pentru supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu şi modernizarea străzilor Viticultori (Copou), I.I. Mironescu, Timpului (ambele în zona Moara de Vânt), Luca Arbore (Canta), Roşcani (zona Tg. Cucu), Ţicăul de Jos, Dochia (ambele în cartierul Ţicău) şi str. Şt.O. Iosif (Bucium).
 
La licitaţia cu o valoare estimată de 19,26 de milioane de lei, ofertele pot fi depuse până pe 20 septembrie. De menţionat că pachetul nu este împărţit în loturi, iar câştigătorul ca avea la dispoziţie 36 de luni să modernizeze toate aceste nouă obiective. Supralărgirea bd. Tudor Vladimirescu în apropierea podului omonim, va dura 9 luni pentru segmentul lung de 60 de metri şi va costa cel mai puţin: puţin peste 400.000 de lei. Cel mai lung segment stradal de modernizat este pe Viticultori, 2.020 metri, iar cel mai scump, pe strada Luca Arbore, 5,6 milioane de lei pentru 1.973 de metri. În total, cele 9 sectoare de drum măsoară 6.982 de metri. Vitezele de proiectare sunt cuprinse între 25 km/h (strada Şt. O. Iosif) şi 50 km/h (majoritatea). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.