anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 18.09.2020

În sfârșit pot fi aduse avioane Airbus 320 sau Boeing 737 la hangarul Aerostar

GALERIE
aerostar aeroport iasi (1)
  • aerostar aeroport iasi (1)
- +

Prima parte din investiţia în extinderea platformei şi construirea a două noi căi de rulare s-a încheiat. Întregul şantier va fi închis la sfârşitul anului.

Prima etapă a extinderii platformei de staţionare a avioanelor a fost finalizată. Cu o întârziere de aproximativ un an, Centrul de mentenanţă construit de Aerostar are acces la pista Aeroportului, astfel că avioane mari de pasageri, precum Airbus 320 sau Boeing 737, pot fi aduse în uriaşul hangar. Săptămâna viitoare vor începe lucrările la una dintre cele două noi căi de rulare care vor lega platforma extinsă de parcare a avioanelor de pistă.

Aşa cum am mai relatat, o licitaţie a fost lansată în iunie, pentru „lucrări diverse şi neprevăzute“, respectiv pentru realizarea unui zid de sprijin şi pentru extraexcavaţii, respectiv pentru înlocuirea unui strat de pământ cu unul care să poată suporta greutatea platformei. Lucrările suplimentare în valoare de 1,7 milioane de lei au fost atribuite aceleiaşi asocieri de firme care realizează platforma, condusă de Strabag. „Suntem în grafic“, a declarat ieri directorul general al Aeroportului, Cătălin Bulgariu. El a precizat că întreaga platformă va fi gata la sfârşitul anului. Pe de altă parte, el s-a declarat mâhnit că nimeni de la Consiliul Judeţean nu a dat curs invitaţiei adresate deopotrivă şi mass-media de a veni la platformă. „Sper că, dacă nu ne ajută, măcar să nu ne încurce şi de acum încolo“, a mai spus el.

În ceea ce priveşte fostul sediu al Aviaţiei Utilitare, situat lângă hangarul Aerostar şi care urmează să revină în administrarea CJ după încercarea eşuată de a-l transforma într-o bază regională SMURD, directorul Aeroportului nu crede că mai are utilitate. Amin­tim că, iniţial, clădirea ur­ma să adăpostească administraţia aerogării şi un terminal de mărfuri, proiect care nu s-a mai concretizat. Cătălin Bulgariu a ţinut să sublinieze că nivelul clădirii se află acum cu aproximativ 1,5 metri sub cel al platformei. „Până nu se ridică nivelul de operare la nivelul platformei, adică până nu se dărâmă fostul sediu al Aviaţiei Utilitare, nu se va putea face realizare cargo la Iaşi“, şi-a prezentat el punctul de vedere în acest caz.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fără dezbatere

Claudiu RAUS

Fără dezbatere

De ce nu vrea Mihai Chirica dezbatere? Ca să nu ne uităm ca la circ şi să mâncăm seminţe, cum spune? Nu: e vorba de altceva…

Filmuletul zilei

opinii

Un personaj detestabil

Alexandru CĂLINESCU

Un personaj detestabil

Ieşind dăunezi în oraş, ce-mi văd ochii? Pe panourile de afişaj electoral, fotografiile candidaţilor PSD la primărie şi la preşedinţia Consiliului judeţean sunt însoţite de fotografia Gabrielei Firea, cu menţiunea „Primarul Bucureştiului sprijină PSD Iaşi!”. O astfel de alăturare e o dovadă de slugărnicie de partid şi ar trebui - în mod normal - să fie nu un sprijin, ci un handicap.

Petre Ţuţea şi inginerii

Neculai SEGHEDIN

Petre Ţuţea şi inginerii

Eram la o manifestare ştiinţifică în deschiderea căreia un reputat profesor bucureştean a avut o foarte interesantă conferinţă legată de rolul şi importanţa ingineriei în dezvoltarea societăţii şi, pentru a fi mai convingător, a dat un citat din Petre Ţuţea: „Dacă într-un salon, într-un colţ, unul fumează şi tace, ăla e inginer... Inginerul e practic, savantul nu e practic. Când i s-a spus lui Max Planck, creatorul fizicii cuantice, că s-a mai găsit o aplicaţie, el a spus: care e, mă? Uite care... - Ca să vezi, nici nu m-am gândit!”. 

Cu „cioara vopsită”, electoral

Nicolae CREŢU

Cu „cioara vopsită”, electoral

Deşi, faţă de speranţele de acum peste trei decenii, experienţa realităţilor trăite în materie de „ofertă” şi „cuvânt” (promisiuni, propagandă, nu numai electorală) ne-a vindecat de multe iluzii şi aşteptări rozacee de la „clasa politică”, cum îi place să-şi spună ea însăşi, campaniile de prag de alegeri aduc cu ele noi mostre de ipocrizie „şmecheră” şi verbiaj de umplutură, fără nicio temelie credibilă şi fără nicio altă miză reală, alta decât tentativa de doar ademenire a votului, pesemne ţintind încă niscaiva... naivi sau proşti dispuşi, chiar dacă tot mai puţini, să se lase îmbrobodiţi şi, în fond, dispreţuiţi tocmai de astfel de greţoşi măsluitori, din nou în ofensivă, gata să se reînfigă în fruntea bucatelor, „democratic”, simulanţi de focoasă dragoste de „popor”. 

pulspulspuls

Iată cum se scufundă Iaşul, pe mâna unor personagii precum menistrul penalilor!

Iată cum se scufundă Iaşul, pe mâna unor personagii precum menistrul penalilor!

O observaţiune filosofică şi chiar axiologică pe astăzi, stimaţi vniversitari ieşeni, despre ce a însemnat în realitate o chestiune care, la vremea ei, pentru mulţi nu părea că e chiar atât de bălţată: cocoţarea în scaunul de rector al celei mai vechi universităţi din ţară a ministrului penalilor Dragnea şi Tăriceanu, zoon politikon-ul Tudorel. 

Caricatura zilei

Controversă vegetariană

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.